Δραματικά βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στα ερείπια του σχολείου στη Τζαμπαλίγια

Δραματικά βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων στα ερείπια του σχολείου στη Τζαμπαλίγια

Παγκόσμια ανησυχία εγείρει ο μεγάλος αριθμός νεκρών στο κατεστραμμένο σχολείο στη Τζαμπαλίγια ύστερα από τον ισραηλινό βομβαρδισμό. Μέχρι στιγμής ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο για 50 νεκρούς, όμως ο αριθμός μπορεί να ανέβει δραματικά.Ο υπεύθυνος της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNRWA) ανέφερε ότι έλαβε «φρικιαστικές» φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα πολλών ανθρώπων που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την επίθεση στο σχολείο της UNRWA που βρίσκεται βορείως της Γάζας.

 

 

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να αποτελούν συνήθη φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν. Μία ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να καθυστερεί περαιτέρω» ανέφερε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA Φιλίπ Λαζαρίνι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

 

Ο στρατός του Ισραήλ δεν προέβη σε σχόλιο. 

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα δήλωσε ότι εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε δύο σχολεία στα βόρεια της περιοχής.

Το υπουργείο υποστήριξε ότι το Ισραήλ επιτέθηκε στο σχολείο al Fakhoura, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, και στο σχολείο Tal al Zaatar, στην πόλη Beit Lahiya.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE