ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρήσεις: Κραυγή απόγνωσης για ηχορύπανση, ακρίβεια και εργατικό δυναμικό – Το ποσοστό που αναμένεται να βάλει λουκέτο  

Επιχειρήσεις: Κραυγή απόγνωσης για ηχορύπανση, ακρίβεια και εργατικό δυναμικό – Το ποσοστό που αναμένεται να βάλει λουκέτο  

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα των επιχειρήσεων αποτελεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού, το οποίο όχι μόνο δεν λύνεται αλλά επιδεινώνεται, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις και στην κυπριακή οικονομία.

Ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, μιλώντας στο ThemaOnline τόνισε ότι «είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα η έλλειψη εργατικού δυναμικού, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει»

«Από την δική μας πλευρά οφείλουμε να αναζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα κάνουμε πιο ελκυστικό τον δικό μας χώρο και από την άλλη αν αποδεδειγμένα δεν υπάρχει το κατάλληλο διαθέσιμο προσωπικό να απασχοληθεί στον τομέα της φιλοξενίας, οφείλει η Πολιτεία να βρει τρόπους μέσα από συγκεκριμένη στρατηγική απασχόλησης προσωπικού από τρίτες χώρες», είπε συγκεκριμένα.

Θέλοντας να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει, ο κύριος Λεβέντης ανέφερε ότι «τα προβλήματα για το συγκεκριμένο θέμα είναι δυο. Το πρώτο είναι η έλλειψη προσωπικού από την αγορά της Κύπρου και το δεύτερο είναι εάν κάποιος καταφέρει να εξασφαλίσει την άδεια εργοδότησης προσωπικού από τρίτες χώρες, ξεκινούν οι διαδικασίες οι οποίες είναι δύσκολες και χρονοβόρες»

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με ορισμένους που εντοπίστηκαν να απασχολούνται παράνομα σημειώνοντας ότι «στην πλειοψηφία τους δεν ήταν παράνομοι με αυτήν την έννοια αλλά ήταν αιτητές πολιτικού ασύλου που νόμιμα τους δόθηκε το δικαίωμα να απασχοληθούν και όταν απορρίφθηκε η αίτηση τους χωρίς να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες εξακολουθούσαν να απασχολούνται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν έγιναν οι έλεγχοι να εντοπιστούν τέτοια άτομα. Ήταν εντελώς άδικο να στοχοποιηθούν οι επιχηρηματίες»

Ηχορύπανση

Ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής σχολίασε στις δηλώσεις του πως «γίνεται διαβούλευση για ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και προσπαθούμε να μεταφέρουμε ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ηχορύπανσης είναι η έκδοση της απαραίτητης άδειας εκπομπής ήχου εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τους Δήμους»

«Όταν θα εκδίδεται αυτή η άδεια θα αναγράφεται το επιτρεπόμενο επίπεδο ήχου που θα επιτρέπεται στον συγκεκριμένο χώρο και είναι ο μόνος τρόπος να ελεγχθεί το φαινόμενο αυτό και όχι η αφαίρεση χρόνου λειτουργίας στα υποστατικά», συμπλήρωσε.

Ακρίβεια

Με ένα ακόμη βραχνά έρχονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις και αυτός ονομάζεται ακρίβεια. «Περίπου 4,5 χιλιάδες μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις έχουν κλείσει ήδη και υπολογίζεται ακόμα ένα ποσοστό της τάξης του 22% να κλείσουν στο άμεσο μέλλον, ανάμεσά τους και κέντρα αναψυχής», σημείωσε ο κύριος Λεβέντης.

«Οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μία προσπαθούν να συγκρατούν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα και από την άλλη δεν έχουν επιλογή στο να αυξήσουν κάποια ποσοστά για να μπορούν να αντέξουν», κατέληξε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top