ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμερίσματα για ευπαθείς ομάδες σε βάθος χρόνου στη Λάρνακα

Διαμερίσματα για ευπαθείς ομάδες σε βάθος χρόνου στη Λάρνακα

Δημοτικές πολυκατοικίες με διαμερίσματα που θα ενοικιάζονται σε άπορες οικογένειες στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων προγραμματίζει μελλοντικά ο Δήμος Λάρνακας.

Το έργο έχει ήδη τύχει της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου και πλέον ο δήμος βρίσκεται σε αναζήτηση της απαραίτητης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια. Όπως πληροφορούμαστε, επιδίωξη του Δήμου Λάρνακας, σε πρώτη φάση, είναι ν’ ανεγερθούν τρεις ή τέσσερις πολυκατοικίες. Για τον σκοπό αυτό έχει ήδη εξευρεθεί χώρος σε γη που ανήκει στον δήμο, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας και συγκεκριμένα στον παράλληλο δρόμο της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά. Το έργο άρχισε να τυγχάνει επεξεργασίας από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, η οποία με την σειρά της θα ξεκινήσει την διαδικασία ωρίμανσής του.

Το επόμενο στάδιο είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός για πρόσληψη μελετητή που θα σχεδιάσει τα κτήρια και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Πρόκειται για χρονοβόρες διαδικασίες που υπολογίζεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μία διετία. Επειδή το πρόβλημα της στέγασης γίνεται ολοένα και πιο οξύ με τα ιδιαίτερα ψηλά ενοίκια που ισχύουν στην αγορά, στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι να επιβληθεί ένα προσιτό ενοίκιο στους δικαιούχους, το οποίο να καλύπτεται από τα κυβερνητικά επιδόματα, έτσι ώστε να δοθούν λύσεις στον κόσμο που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ενοικιάσει κάποιο υποστατικό. Η πρόταση για ανέγερση διαμερισμάτων με αξιοποίηση δημοτικής ή κρατικής περιουσίας για παροχή διευκολύνσεων σε ευπαθείς ομάδες κατατέθηκε από την δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ κι εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 3 Νοεμβρίου, μαζί με μια σειρά άλλων έργων υποδομής που θα ενταχθούν στην νέα προγραμματική περίοδο.

Κοινωνικές κατοικίες

Στο μεταξύ, τον επόμενο χρόνο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμες και οι πρώτες κοινωνικές κατοικίες του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), που κτίζονται στη Λάρνακα. Όπως και στην περίπτωση των δημοτικών πολυκατοικιών, οι ένοικοι των κοινωνικών κατοικιών θα είναι άτομα με χαμηλά εισοδήματα. Πρόκειται για το συγκρότημα «Ιάνθη», το οποίο ανεγείρεται στην είσοδο της Λάρνακας από την Αραδίππου, παρά το Metropolis Mall. Θ’ αποτελείται από συνολικά 34 διαμερίσματα και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση θ’ ανεγερθούν 24 οικιστικές μονάδες, 16 των τριών υπνοδωματίων και οκτώ των δύο υπνοδωματίων. Το κόστος της πρώτης φάσης θ’ ανέλθει στα 3.8 εκατ. Το έργο υλοποιείται σε τεμάχιο συνολικής έκτασης 4,000 τ.μ., το οποίο απέκτησε ο ΚΟΑΓ από τον Δήμο Λάρνακας. Ο δήμος της πόλης έχει προτείνει και άλλα τεμάχια γης για παρόμοιες αναπτύξεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top