Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος του 2024 έτοιμοι οι φράκτες της Αραδίππου

Τέλος του 2024 έτοιμοι οι φράκτες της Αραδίππου

Η ολοκλήρωση του έργου των διασωληνώσεων αναδασμού και του αγωγού προς τους φράκτες της Αραδίππου παραμένει το σοβαρότερο πρόβλημα που απασχολεί τον δήμο και το οποίο άπτεται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Ευάγγελος Ευαγγελίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του προς τον υπουργό Πέτρο Ξενοφώντος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, όπου τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Αραδίππου.

Όπως ανέφερε ο κ.Ευαγγελίδης, το έργο των φρακτών έχει καθυστερήσει για πολλά χρόνια και αναμένεται ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω, αφού η αποπεράτωσή τους εκτιμάται ότι δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του 2024. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αραδίππου επιμένει στην εκτέλεση παράλληλων εργασιών, ζητώντας όπως με την ταυτόχρονη κατασκευή των φρακτών να ξεκινήσει και η τοποθέτηση των σωληνώσεων για την σύνδεση. Αναφορικά με το ζήτημα της ασφαλτόστρωσης του επαρχιακού δρόμου προς το αναψυκτήριο του δήμου στο πάρκο Ριζοελιάς, ένα έργο που αποτελεί δέσμευση του πρώην Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή, ο Δήμος Αραδίππου ανακοίνωσε ότι δόθηκε λύση, με το απαιτούμενο κονδύλι να μεταφέρεται στα ταμεία του δήμου, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του οδικού αυτού έργου.

Σε σχέση με το θέμα του καθαρισμού των ποταμών σε οικιστικές περιοχές, ο δήμαρχος Ε. Ευαγγελίδης ζήτησε την οικονομική βοήθεια του Υπουργείου Γεωργίας, στο οποίο ανήκουν οι ποταμοί, καθότι, όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο έργο επιφέρει ένα σοβαρό επιπρόσθετο οικονομικό φόρτο στους δήμους. Τονίστηκε, δε, ότι η Ένωση Δήμων Κύπρου αποφάσισε να επαναφέρει σε κυβερνητικό επίπεδο τα θέματα που σχετίζονται με τους καθαρισμούς ποταμών σε οικιστικές περιοχές, προκειμένου να δοθούν κονδύλια σε όλους τους επηρεαζόμενους δήμους.

Συζητήθηκε, ακόμα, η παροχή νερού τριτοβάθμιας επεξεργασίας από τον σταθμό του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας για την κάλυψη αναγκών σε πάρκα και χώρους πρασίνου, με την αρμόδια λειτουργό του Τμήματος Υδάτων να δίνει την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει με την τοποθέτηση σωλήνων παροχής νερού μέχρι τα διοικητικά όρια της Αραδίππου.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα αποχαρακτηρισμού της κτηνοτροφικής περιοχής, όπου παρατηρείται έντονο πρόβλημα δυσοσμίας. Αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση που κάποια μονάδα τερματίσει τις εργασίες της, να μην δοθεί στην θέση της νέα άδεια λειτουργίας. Επιπλέον, ο Υπουργός Γεωργίας δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την παροχή κινήτρων για μεταφορά των υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων σε άλλες περιοχές που θα υποδειχθούν και θα κριθούν κατάλληλες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

ΠτΔ για Νεκρή Ζώνη: Υπάρχουν αποφάσεις αν δεν αποκατασταθεί η κατάσταση στον Άγιο Δομέτιο

Ποια η κατάσταση υγείας της μητέρας και της κόρης που νοσηλεύονται με δάγκειο πυρετό – Είναι τελικά μεταδοτικός;

Φυσικό αέριο: Βλέπουμε συνέργειες στην περιοχή της Κύπρου, λέει η Chevron - «Υπάρχουν σημαντικοί πόροι που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί»

Park & Ride: Επεκτείνεται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Νέα δρομολόγια σε Λευκωσία και σκέψεις για επιβολή κομίστρου

Λογαριασμοί ρεύματος: Αισθητή η μείωση – Ποιο το ποσό και μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ η επιδότηση

Υφυπουργείο Μετανάστευσης: Κάλεσμα Κυβέρνησης προς Βουλή για ψήφιση το συντομότερο - «Θα έχει ουσιαστικά και πρακτικά οφέλη»ΠτΔ για Νεκρή Ζώνη: Υπάρχουν αποφάσεις αν δεν αποκατασταθεί η κατάσταση στον Άγιο Δομέτιο

ΠτΔ για Νεκρή Ζώνη: Υπάρχουν αποφάσεις αν δεν αποκατασταθεί η κατάσταση στον Άγιο Δομέτιο

Τα Ηνωμένα Έθνη μάς έχουν ενημερώσει ότι θα αποκατασταθεί η κατάσταση πραγμάτων στη νεκρή ζώνη, στον Άγιο Δομέτιο, ωστόσο, αν δεν αποκατασταθεί έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν, αλλά δεν θα τις δημοσιοποιήσουμε, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top