ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτοιμη για βοήθεια στη Γάζα η Κύπρος μετά την επίτευξη συμφωνίας

Έτοιμη για βοήθεια στη Γάζα η Κύπρος μετά την επίτευξη συμφωνίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλωσορίζει την επίτευξη συμφωνίας για απελευθέρωση 50 ομήρων - γυναικών και παιδιών - που κρατούνται όμηροι στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου και για ανθρωπιστική παύση. Παράλληλα επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω θαλάσσιου διαδρόμου.

«Εκφράζουμε την εκτίμησή μας προς το Κατάρ, την Αίγυπτο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για τις προσπάθειες και τον καθοριστικό διαμεσολαβητικό τους ρόλο στην επίτευξη της εν λόγω συμφωνίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.

Προσθέτει ότι η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας είναι απαραίτητη και ότι  άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων από τη Χαμάς αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η ανθρωπιστική παύση, σημειώνεται.  θα προσφέρει την ευκαιρία για παροχή απρόσκοπτης ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεισφέρει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω της πρότασης για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου μέσω Κύπρου για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή προσπάθεια, όπως αναφέρει, για την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε τεχνικές διαβουλεύσεις, με στόχο την εφαρμογή της προς όφελος του άμαχου πληθυσμού το συντομότερο δυνατόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top