ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίτη αναβολή στη «δίκη» του δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ

Τρίτη αναβολή στη «δίκη» του δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ

Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η διαδικασία ενώπιον του «κακουργιοδικείου» για την υπόθεση εναντίον του Τ/κ δημοσιογράφου, αρθρογράφου και προέδρου της συντεχνίας των εργαζομένων στον Τύπο (Basın Sen), Αλί Κισμίρ για άρθρο του, πριν 3 χρόνια, που αφορούσε την παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωκομματικά του ΚΕΕ και θεωρήθηκε ότι εμπεριείχε προσβολή των «δυνάμεων ασφαλείας». Ζητείται «ποινή φυλάκισης» έως και 10 χρόνια για τον Κισμίρ.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ανακοινώθηκε αναβολή της διαδικασίας για τις 28 Δεκεμβρίου. Ο δικηγόρος του Αλί Κισμίρ και πρόεδρος του τ/κ δικηγορικού συλλόγου, Χασάν Εσένταγλι ανέφερε σήμερα στο «δικαστήριο» ότι το άρθρο δεν έχει καμία σχέση με τις «δυνάμεις ασφαλείας», πρόκειται για ένα άρθρο με πολιτικό περιεχόμενο. Ζήτησε νέα συνάντηση με την «εισαγγελία» και ο «δικαστής» έδωσε ένα μήνα περιθώριο.

Ο κ. Εσένταγλι είπε ότι το αν θα συνεχιστεί ή όχι αυτή η διαδικασία εναπόκειται στον «εισαγγελέα» και «θα το μάθουμε όλοι μαζί στις 28 Δεκεμβρίου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

ΠτΔ: «Δεν είμαστε σε θέση να δεχτούμε άλλους Σύρους πρόσφυγες - Είμαστε στα όριά μας»

Η Κύπρος προσπαθεί να έχει ρόλο διαμεσολαβητή, καθιστώντας σαφές προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι μια περαιτέρω κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας και ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να διευθετηθεί με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top