ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η στιγμή της σύλληψης του Κύπριου που «χάθηκε» στο Μπρούκλιν

Η στιγμή της σύλληψης του Κύπριου που «χάθηκε» στο Μπρούκλιν

Με ένα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής φύσεως συνδέεται τελικά η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού Ελληνοκυπρίου φοιτητή στο Μπρούκλιν, για τον οποίο ξεκίνησε μαζική κινητοποίηση στα κοινωνικά δίκτυα το πρωί της Κυριακής, καθότι η οικογένειά του είχε χάσει τα ίχνη του.

Πρόκειται για τον 22χρονο φοιτητή Γεώργιο Θεοδουλίδη (George Theodoulides), ο οποίος, όπως προέκυψε από την Αστυνομία, ήταν μεν καλά στην υγεία του, ωστόσο όμως είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για μεγάλης ευρύτητας κλοπή (Grand Lancerny) που πραγματοποιήθηκε στο Γουίλιαμσπεργκ το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς του NYPD, ο Γεώργιος Θεοδουλίδης έπεσε στα χέρια των Αρχών στις 8:42 το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, με το αιτιολογικό κλοπή θρησκευτικών ειδών από εβραϊκή συναγωγή, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 5000 δολάρια. Βάσει της ίδιας αναφοράς, ο 22χρονος Ελληνοκύπριος συνελήφθη τελικά από αστυνομικούς στη συμβολή της Νότιας 9ης Οδού και της Λεωφόρου Ντριγκς (South 9 Street & Driggs Avenue), σε μια περιοχή αρμοδιότητας του 90ού Αστυνομικού Τμήματος του NYPD (90th Precinct).

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας εβραϊκού ενδιαφέροντος ειδήσεων «VIN News», το οποίο χρησιμοποιεί στοιχεία από την τοπική έκδοση «Williamsburg News», το συμβάν που οδήγησε στην σύλληψη του Ελληνοκύπριου έλαβε χώρα λίγο πριν τις 8:30 το πρωί, στην γειτονική εβραϊκή συναγωγή «Khal Yetev Lev D’Satmar», η οποία εδρεύει στην γειτονική οδό Κλάιμπερ (Clymber Street).

Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που δημοσιεύθηκε αρχικά από την «Williamsburg News», ο Θεοδουλίδης εισέρχεται στον χώρο δίχως οι παρευρισκόμενοι να του δίνουν ιδιαίτερη σημασία, εστιάζοντας την προσοχή του σε σακούλες με θρησκευτικά είδη, στον προθάλαμο της συναγωγής.

Στην συνέχεια, σε ένα βίντεο το οποίο δεν περιλαμβάνει ήχο από τον χώρο, φέρεται να ανοίγει διάλογο με έναν ηλικιωμένο Εβραίο, με το ύφος να γίνεται εντονότερο με το πέρασμα των δευτερολέπτων. Κατόπιν τούτου, έχοντας περικυκλωθεί από παρευρισκόμενους, ο 22χρονος τους απωθεί και τρέπεται σε φυγή, μαζί με τα κλοπιμαία, με ορισμένους εξ αυτών να φαίνονται επίσης να εξέρχονται της συναγωγής και να τρέχουν πίσω του.  Σε ένα άλλο βίντεο, μετά την σύλληψή του, ένας από τους αστυνομικούς φέρεται να του κάνει συστάσεις και να προειδοποιεί με χρήση τέιζερ, ενόσω ο νεαρός δείχνει να δυσφορεί πριν τοποθετηθούν χειροπέδες.

Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο 22χρονος δήλωσε ως μόνιμη κατοικία το Τέξας και ότι φιλοξενείτο σε διαμέρισμα φίλων του στην περιοχή του Μπρούκλιν. Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας δεν είχε περάσει ακόμη από ακρόαση στα δικαστήρια, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Πάντως, ο Θεοδουλίδης, ο οποίος ήταν τερματοφύλακας στις ομάδες νέων του ΑΠΟΕΛ, ενώ υπήρξε και για μια σεζόν μέλος της τότε πρωταθλήτριας της Β’ Εθνικής Κύπρου ΠΑΕΕΚ, ήρθε στις ΗΠΑ το 2021, προκειμένου να ενταχθεί με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Montana State University Billings (MSU Billings).

Τέλος, από το NYPD τονίζεται πως δεν προκύπτει «λερωμένο» ποινικό μητρώο ή παλαιότερη εγκληματική δράση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top