ΔΙΕΘΝΗ

Shein: Η «βασίλισσα» της fast fashion κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στη Wall Street - Πόσα δισ. δολάρια αξίζει

Shein: Η «βασίλισσα» της fast fashion κατέθεσε αίτηση για εισαγωγή στη Wall Street - Πόσα δισ. δολάρια αξίζει

O κολοσσός της fast fashion, Shein, έχει καταθέσει εμπιστευτικά αίτημα για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει την παγκόσμια απήχησή της με μια αρχική δημόσια προσφορά που φημολογείται εδώ και καιρό, σύμφωνα με το CNBC.

Η εταιρεία των 66 δισ. δολαρίων θα μπορούσε να είναι έτοιμη για δημόσια προσφορά το συντομότερο το 2024, δήλωσαν τη Δευτέρα στο CNBC άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Δεν είναι σαφές πόσο αξίζει σήμερα η εταιρεία, αλλά η αποτίμησή της αποτέλεσε κεντρικό σημείο συζήτησης μεταξύ της Shein και των συμβούλων με τους οποίους συνεργάζεται.

Η εταιρεία έχει δηλώσει στους υποψήφιους επενδυτές ότι έχει στόχο να εξασφαλίσει μια αποτίμηση 80 έως 90 δισ. δολαρίων για την εισαγωγή της στη Wall Street, αναφέρουν οι πηγές. Η Shein έχει σημειώσει αλματώδη άνοδο τα τελευταία χρόνια, αφού κέρδισε τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο με τα σχέδιά της, την τεράστια ποικιλία και τις πολύ χαμηλές τιμές, ωστόσο αντιμετώπισε μια σειρά από προκλήσεις στην πορεία και αντιμετώπισε κατηγορίες για χρήση καταναγκαστικής εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της, παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, βλάβη του περιβάλλοντος και κλοπή σχεδίων από ανεξάρτητους καλλιτέχνες.

Πρόσφατα, απέκτησε περίπου το 1/3 της Sparc Group -μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει την εταιρεία διαχείρισης εμπορικών σημάτων Authentic Brands Group και τον ιδιοκτήτη εμπορικών κέντρων Simon Property Group– και με τον τρόπο αυτό, απέκτησε έναν ισχυρό σύμμαχο στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να βοηθήσει στη νομιμοποίηση της εταιρείας στα μάτια των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Shein συνεργάστηκε με τον πρώην αντίπαλο της Forever 21 για να παρουσιάσει μια σειρά ρούχων με κοινή επωνυμία, η οποία θα προβλέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή των ρούχων της Shein κυρίως μέσω της ιστοσελίδας της. Η Shein διοργανώνει pop-up εκδηλώσεις μέσα στα καταστήματα της Forever 21.

Η Shein έχει ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνει πριν κερδίσει την εμπιστοσύνη των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ. Πέρα από τα αμέτρητα προβλήματά της, ο διευθύνων σύμβουλός της παραμένει μια μυστηριώδης φιγούρα που δεν δίνει συνεντεύξεις ούτε μιλάει δημοσίως για την εταιρεία. Η πρακτική αυτή αποτελεί σημαντική απόκλιση από άλλες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, οι οποίες καθιστούν τακτικά τους διευθύνοντες συμβούλους τους διαθέσιμους. Τον Οκτώβριο, η εταιρεία δεν είπε στο CNBC αν ο Xu εξακολουθεί να είναι Κινέζος πολίτης.

Η εταιρεία προσέλαβε τις Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley να είναι οι κύριοι ανάδοχοι της προσφοράς.

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top