Διασφάλιση αποκατάστασης status quo στον Αγ. Δομέτιο ζητά από ΗΕ η ΚΔ

Διασφάλιση αποκατάστασης status quo στον Αγ. Δομέτιο ζητά από ΗΕ η ΚΔ

Επιστολή σε αξιωματούχους του ΟΗΕ ζητώντας όπως η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) διασφαλίσει την άρση της παραβίασης στο «Σπίτι της Μαρίας», στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, και την αποκατάσταση του status quo στην περιοχή, απέστειλε, με οδηγίες, που έλαβε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο κ. Χατζηχρυσάνθου, κατόπιν οδηγιών έστειλε επιστολή στον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιέρ Λακρουά, και στην Aναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ζητώντας η ΟΥΝΦΙΚΥΠ να διασφαλίσει την άρση της παραβίασης στο «Σπίτι της Μαρίας» και την αποκατάσταση του status quo.

«Είναι κρίσιμο να στείλει ο ΟΗΕ ισχυρά μηνύματα στην Τουρκία για αυτό το επείγον θέμα», επεσήμανε ο κ. Χατζηχρυσάνθου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE