Διασφάλιση αποκατάστασης status quo στον Αγ. Δομέτιο ζητά από ΗΕ η ΚΔ

Διασφάλιση αποκατάστασης status quo στον Αγ. Δομέτιο ζητά από ΗΕ η ΚΔ

Επιστολή σε αξιωματούχους του ΟΗΕ ζητώντας όπως η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) διασφαλίσει την άρση της παραβίασης στο «Σπίτι της Μαρίας», στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, και την αποκατάσταση του status quo στην περιοχή, απέστειλε, με οδηγίες, που έλαβε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) ο κ. Χατζηχρυσάνθου, κατόπιν οδηγιών έστειλε επιστολή στον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιέρ Λακρουά, και στην Aναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ζητώντας η ΟΥΝΦΙΚΥΠ να διασφαλίσει την άρση της παραβίασης στο «Σπίτι της Μαρίας» και την αποκατάσταση του status quo.

«Είναι κρίσιμο να στείλει ο ΟΗΕ ισχυρά μηνύματα στην Τουρκία για αυτό το επείγον θέμα», επεσήμανε ο κ. Χατζηχρυσάνθου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Νέα ισχύς στο καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου – Τι ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης και το μήνυμα στην Άγκυρα

Τη συμφωνία για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector χαιρετίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι προσδίδει νέα χρηματοδοτική και τεχνική ισχύ στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE