ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πική: «Εποικοδομητική η συνάντηση για συμφωνία για χαμηλόμισθους δημοσίου»

Πική: «Εποικοδομητική η συνάντηση για συμφωνία για χαμηλόμισθους δημοσίου»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική, τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Οικονομικών για οριστικοποίηση της συμφωνίας για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους κλίμακας Α2-Α5-Α7(ii) του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η κ. Πική ανέφερε ότι "έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, είπαν και οι δύο πλευρές τις θέσεις τους", προσθέτοντας ότι έγινε μια πρόταση από το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα σταλεί και επίσημα στις συντεχνίες και η διαβούλευση θα συνεχιστεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, στη συζήτηση συμμετείχαν ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι τρείς συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέφεραν ότι το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχει τεθεί ως προτεραιότητά τους, προσθέτοντας πως προσδοκία αλλά και απαίτησή τους είναι να υπογραφεί η συμφωνία ώστε να ενσωματωθεί στους προωθούμενους Προϋπολογισμούς του 2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top