Λευκός Οίκος: Ο θάνατος του Κίσιντζερ είναι «πολύ μεγάλη απώλεια»

Λευκός Οίκος: Ο θάνατος του Κίσιντζερ είναι «πολύ μεγάλη απώλεια»

Ο θάνατος του Χένρι Κίσιντζερ, μιας εμβληματικής αν και αμφιλεγόμενης μορφής της αμερικανικής διπλωματίας, αποτελεί “πολύ μεγάλη απώλεια”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

“Είναι πολύ μεγάλη απώλεια”, δήλωσε ο Κίρμπι, σημειώνοντας τη στρατιωτική θητεία του Κίσιντζερ κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και χρόνια υπηρεσίας σε υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις μετέπειτα.

“Ήταν ένας άνθρωπος που, είτε συμφωνούσε κανείς μαζί του είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι επηρέασε τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής επί δεκαετίες και σίγουρα είχε αντίκτυπο στον ρόλο της Αμερικής στον κόσμο”, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους, χαιρετίζοντας τη δέσμευση “στην υπηρεσία της χώρας” του διπλωμάτη που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 100 ετών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση για το θέμα αυτό.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Διαφάνεια, αμεροληψία και δημόσια λογοδοσία: Τα ερωτήματα που ανακύπτουν γύρω από την επιλογή της επικεφαλής της έρευνας για το «Κράτος Μαφία»

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς δεν εξαρτάται μόνο από το τελικό αποτέλεσμα μιας έρευνας αλλά, πρωτίστως, από την πεποίθηση ότι κάθε στάδιο της διαδικασίας πραγματοποιήθηκε με απόλυτη ανεξαρτησία, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Όταν πρόκειται για υποθέσεις που προκαλούν έντονο δημόσιο ενδιαφέρον και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, η ανάγκη αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.

BEST OF TOTHEMAONLINE