ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία για απολαβές ΠτΔ: «Στην έκθεση δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη υπερωρία»

Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία για απολαβές ΠτΔ: «Στην έκθεση δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη υπερωρία»

Φρένο φαίνεται να μπαίνει στη «σύγκρουση» ανάμεσα σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Γενικό Ελεγκτή.

Τις τελευταίες ώρες, έχει κυκλοφορήσει η «είδηση» ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης λάμβανε υπερωρίες , ενόσω ήταν αποσπασμένος στο Προεδρικό, την πενταετία 2013 με 2018.

Δεν υπήρξαν ποτέ υπερωρίες στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ενόσω αυτός εκτελούσε καθήκοντα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ξεκαθάρισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

Μάλιστα ο κ.Παπαδόπουλος ανέφερε ότι από το 1999 που ασκούσε καθήκοντα ως μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ.Χριστοδουλίδης δεν έλαβε υπερωρίες , όπως παρουσιάζουν δημοσιεύματα.

Συμπλήρωσε ότι υπήρξε Υπουργική απόφαση με την οποία δίδονταν όλα τα ωφελήματα από το 2014 τα οποία ήταν δημοσιευμένα και εις γνώση της Βουλής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε «Προκαλώ τον οποιοδήποτε να φέρει αποδείξεις ότι πήρε έστω και ένα σεντ για υπερωρίες ο ΠτΔ από το 1999»

Από την άλλη πλευρά ο Μάριος Πετρίδης , Εκπρόσωπος Ελεγκτικής Υπηρεσίας, τονίζει ότι «Η διαρροή δεν έγινε από την Ελεγκτική Υπηρεσία» καθώς όπως εξηγεί «Στην έκθεση που θα δώσουμε στην δημοσιότητα στις 7 Δεκεμβρίου, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη υπερωρία».

Εν συνεχεία ο κ.Πετρίδης επιβεβαίωσε ότι η έκθεση αφορά τις απολαβές του κ.Νίκου Χριστοδουλίδη, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Πότε έρχονται βροχές και σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας - Στο στόχαστρο πάνω από 500 οντότητεςΗ εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top