ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία – Θα εξαλείψουμε την οργάνωση - Βίντεο

Νετανιάχου: Η Χαμάς παραβίασε την εκεχειρία – Θα εξαλείψουμε την οργάνωση - Βίντεο

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε την Παρασκευή πως η Χαμάς δεν συμφώνησε να απελευθερώσει και άλλους ομήρους, παραβιάζοντας τους όρους της εκεχειρίας, και πως το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων του για την εξάλειψη της οργάνωσης.

Μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη λήξη της εκεχειρίας, στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα. Παράλληλα οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν ξανά σε περιοχές του Ισραήλ κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, πρόσθεσε ο στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι αεροσκάφη του πλήττουν στόχους της Χαμάς στη Γάζα.

Προς το παρόν η Χαμάς δεν έχει σχολιάσει ούτε έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις.

Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πλήγματα της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού εναντίον της Λωρίδας της Γάζας μετά τη λήξη της εκεχειρίας. Όπως δήλωσε γιατρός στο νοσοκομείο Άχλι Άραμπ, δύο παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην πόλη της Γάζας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της Ράφα, στο νότιο τμήμα του θύλακα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η δήλωση του Γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς-ISIS έχει παραβιάσει το πλαίσιο. Δεν έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή της να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες ομήρους σήμερα και έχει εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών πολιτών.

»Με την επανέναρξη των μαχών, τονίζουμε: Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει δεσμευτεί να επιτύχει τους στόχους του πολέμου: την απελευθέρωση των ομήρων, την εξάλειψη της Χαμάς και τη διασφάλιση ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για τους κατοίκους του Ισραήλ».

Η κατάπαυση του πυρός έληξε το πρωί της Παρασκευής, αφού το Ισραήλ και η Χαμάς δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τον κατάλογο των απαχθέντων που θα απελευθερωθεί το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πηγές στο Ισραήλ, επετεύχθη συμφωνία την Πέμπτη να επιστρέψουν 10 γυναίκες στο Ισραήλ την Παρασκευή και η Χαμάς έπρεπε να στείλει κατάλογο ομήρων για απελευθέρωση. Ξένες πηγές επέμεναν, το πρωί της Παρασκευής, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την ανανέωση της συμφωνίας.

Η επταήμερη ανακωχή, που ξεκίνησε στις 24 Νοεμβρίου και παρατάθηκε δύο φορές, επέτρεψε την ανταλλαγή δεκάδων ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα με αντάλλαγμα δεκάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, ενώ διευκόλυνε την είσοδο στον παλαιστινιακό θύλακα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πηγή: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top