ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Κοινή δράση για αντιμετώπιση της οπαδικής βίας»

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Κοινή δράση για αντιμετώπιση της οπαδικής βίας»

Την ανάγκη για καταστολή της οπαδικής βίας επεσήμανε η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδη Προκοπίου, χαιρετίζοντας το πρωί του Σαββάτου, τουρνουά ποδοσφαίρου με τίτλο «Το Ποδόσφαιρο Ενώνει-Λέμε ΟΧΙ στη Βία» που πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό στάδιο Κολοσσίου στη Λεμεσό.

«Το Ποδόσφαιρο Ενώνει-Λέμε ΟΧΙ στη Βία. Το μήνυμα αυτό, που εσείς οι νεαροί ποδοσφαιριστές στέλνετε σήμερα, έχει και πρέπει να έχει πολλούς αποδέκτες. Μεταξύ αυτών των αποδεκτών είμαι και εγώ, τόσο για την θεσμική μου ιδιότητα, ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, όσο και ως πολίτης αυτής της χώρας» ανέφερε η Υπουργός. Υπογράμμισε ότι ως νέα Κυβέρνηση, το φαινόμενο αυτό «μας προβλημάτισε ιδιαίτερα και μας ανάγκασε να δράσουμε αμέσως και να σχεδιάσουμε για πρώτη φορά, μια ολιστική προσέγγιση που έχει ως βασικούς πυλώνες, πέραν της καταστολής, την πρόληψη, την ευαισθητοποίηση, την διαφώτιση και εκπαίδευση καθώς και την ενεργή εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών».

Η Υπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο τουρνουά, αφού όπως είπε, το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς δηλώνουν παρόντες, «καταδεικνύει αφενός την αναγνώριση του προβλήματος και αφετέρου την θέληση και βούληση για ανάληψη κοινής και συνεργατικής δράσης προς αντιμετώπιση του».

«Ως Υπουργός και μέλος της Κυβέρνησης, νιώθω ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, την οποία εσείς μας δείχνετε σήμερα, και αφετέρου, ως απλός πολίτης αυτής της χώρας, νιώθω περήφανη για το ήθος και τις αξίες τις οποίες πρεσβεύετε και διακηρύττετε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο, και που δεν είναι άλλες από αυτές του «ευ αγωνίζεσθε, της ευγενούς άμιλλας και του αλληλοσεβασμού» ανέφερε.

Η κ. Προκοπίου είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση επενδύει πολύ στη μελλοντική γενιά, η οποία θα κληθεί να διορθώσει τα δικά μας λάθη και παραλείψεις, και όχι να τα συνεχίσει. «Ως φίλαθλοι και ως αθλητές, σας καλώ να υπερασπιστείτε τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε και να γίνετε εσείς οι καλύτεροι πρεσβευτές του αθλήματος, προβάλλοντας πάντοτε τη θέση ότι, το ποδόσφαιρο, όπως και κάθε άλλη αθλητική διοργάνωση, είναι ένα άθλημα που ενώνει και όχι μια αιτία «πολέμου», ένα άθλημα στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι είναι αντίπαλοι μόνο για ενενήντα λεπτά και το μόνο που σε εισαγωγικά τους "χωρίζει" είναι τα χρώματα και διακριτικά των αγαπημένων τους ομάδων» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top