Πακιστάν: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο

Πακιστάν: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 26 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο, χθες Σάββατο, στην περιφέρεια Γκίλγκιτ-Μπαλτιστάν του βόρειου Πακιστάν.

Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε ότι άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου στην περιοχή Ντιαμίρ. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να συγκρουστεί με φορτηγό και να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, ανάμεσά τους δύο αδειούχοι στρατιώτες που επέβαιναν στο λεωφορείο και ο οδηγός του φορτηγού.

Το λεωφορείο είχε προορισμό την πόλη Ραβαλπίντι, η οποία βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί και διασώστες που διακόμισαν τους τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο. Εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι εκ των 26 τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

ΠτΔ: Συνάντηση ΕΕ – Τουρκίας εντός Οκτωβρίου μετά από παράκληση Γκουτέρες – Προσδοκίες για εξελίξεις στο Κυπριακό

Συνάντηση της ΕΕ με την Τουρκία στο υψηλότερο επίπεδο θα πραγματοποιηθεί εντός Οκτωβρίου, για να συζητηθούν η προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό και ενδεχόμενη πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την προσέλευσή του την Παρασκευή το πρωί για τη δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE