Τα μεγέθη της κινέζικης οικονομίας είναι υγιή, τονίζει η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης

Τα μεγέθη της κινέζικης οικονομίας είναι υγιή, τονίζει η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Κίνας είναι υγιή, τόνισε την Τετάρτη ο επικεφαλής του κορυφαίου οικονομικού γραφείου της χώρας.

"Η Κίνα έχει συνεισφέρει περίπου το 30% της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης", δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) Xu Shaoshi, ο οποίος μιλούσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με ρυθμό 7% το πρώτο εξάμηνο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τον στόχο της Κυβέρνησης για το 2015. Ωστόσο, τα πρόσφατα απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία έχουν αυξήσει τον κίνδυνο η κινέζικη Κυβέρνηση να μην πετύχει το στόχο της ανάπτυξης για το 2015.

Αναλυτές πιστεύουν ότι η τρέχουσα ανάπτυξη είναι ήδη πολύ ασθενέστερη από ό, τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE