ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για τα λεωφορεία - Πως θα επηρεαστεί το επιβατικό κοινό

Σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για τα λεωφορεία - Πως θα επηρεαστεί το επιβατικό κοινό

Να εξεύρει άλλους τρόπους μετάβασης τις αμέσως επόμενες ημέρες, κάλεσε το κοινό το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων την Κυριακή, καθώς θα επηρεαστούν οι δημόσιες μεταφορές από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μετά από το τελευταίο περιστατικό φωτιάς σε λεωφορείο που μετέφερε μαθητές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σύσκεψη υπό τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξη Βαφεάδη, παρουσία Λειτουργών του Υπουργείου με εταιρείες που έχουν αναλάβει συμβάσεις δημόσιων επιβατικών μεταφορών. Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν ο επηρεασμός των δημόσιων μεταφορών και εξετάστηκε πώς μπορούν οι εταιρείες να εξυπηρετήσουν το κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφέρεται.

«Οι εταιρείες ανέλαβαν να μελετήσουν εναλλακτικούς τρόπους και θα ανακοινώσουν σύντομα πώς θα επηρεαστούν από αύριο μαθητές και λοιπό επιβατικό κοινό», προστίθεται. Μετά από οδηγίες του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, προτεραιότητα θα δοθεί στους κατοίκους των ορεινών περιοχών, καθώς και σε επιβάτες που εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν διαφορετικά, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι αύριο Δευτέρα θα ανακοινωθεί πότε θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή του εξοπλισμού για το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, και άρα πότε προγραμματίζεται να επανέλθουν τα λεωφορεία στην κανονική εξυπηρέτηση του κοινού.

Το κοινό καλείται να εξεύρει άλλους τρόπους μετάβασης τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία τους στο ελάχιστο, αναφέρει το Υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συσκέψεις την Παρασκευή και το Σάββατο, αποφασίστηκε όπως τεθούν εκτός υπηρεσίας όλα τα οχήματα ιδίου τύπου με το λεωφορείο που μετέφερε μαθητές και που στη μηχανή του οποίου ξέσπασε φωτιά, μέχρι να εξεταστεί η μηχανική τους κατάσταση και να εκδοθεί πιστοποιητικό συντήρησης από εξειδικευμένο συνεργείο της κατασκευάστριας εταιρεία. Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έχει αποφασίσει όπως όλα τα λεωφορεία που εκτελούν δημόσιες μεταφορές και δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας για την αυτόματη πυρόσβεση στην μηχανή του οχήματος, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημόσιες μεταφορές μέχρι να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό αυτό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top