ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομαδικά πυρά κομμάτων κατά του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις μετεγγραφές φοιτητών

Ομαδικά πυρά κομμάτων κατά του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις μετεγγραφές φοιτητών

Την έντονη διαφωνία τους στην απόφαση του Πανεπιστημίου να προχωρήσει σε μετεγγραφές φοιτητών από ξένα πανεπιστήμια διατύπωσαν σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής βουλευτές ζητώντας την αναστολή της.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιος Τάσου, σε δηλώσεις του, είπε ότι ως Επιτροπή θα αποστείλουν επιστολή στις Πρυτανικές Αρχές με την οποία να τις καλούν να αναστείλουν αυτή την απόφαση μέχρι που να συζητηθεί το θέμα στην Βουλή.


Όπως είπε, το θέμα έχει εγγραφεί σήμερα και θα μπει σε άμεση συνεδρία το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε αυτή η απόφαση, «την οποία θεωρούμε παράνομη και άδικη και εκ των πραγμάτων δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια από το να αναστείλει αυτή την απόφαση».


Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Θεμιστοκλέους, σε δηλώσεις του είπε ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου για ακόμα μία φορά από τότε που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρύτανης «παρανομεί και έχει αλλοιώσει τα κριτήρια εισδοχής πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
«Έχει ουσιαστικά στείλει στον κάλαθο των αχρήστων το νόμο περί παγκύπριων εξετάσεων, το νόμο περί Πανεπιστημίου και τον κανονισμό που προνοεί για τις μετεγγραφές. Δηλαδή, όποιοι φοιτητές απέτυχαν να εισέλθουν στο ΠΚ μέσα από τις Παγκύπριες Εξετάσεις τους έδωσαν το δικαίωμα να πάνε να εγγραφούν σε άλλα Πανεπιστήμια εκτός Κύπρου και Ελλάδας φυσικά και με την εγγραφή αυτή στο χέρι να έρθουν πίσω στην Κύπρο και να εισαχθούν στο ΠΚ», πρόσθεσε.


Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι μετά από έντονες παραστάσεις στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, σήμερα ο Υπουργός ενημερώνοντας την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, έδωσε  επιστολή του, τρισέλιδη, την οποία απηύθυνε προς τον Πρύτανη και με την οποία ουσιαστικά του λέει τρία πράγματα: Πρώτον να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή αυτής της παράνομης και ετσιθελικής απόφασης, δεύτερον να συνεχιστεί ο διάλογος ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη για κάποια εναλλακτική εισδοχής στα Πανεπιστήμια που να αφορά όλα τα δημόσια Πανεπιστήμια και όλους τους αποφοίτους και τρίτο τον προειδοποιεί με τις συνέπειες ότι στην περίπτωση που θα επιμείνει στην απόφαση του, δεν θα μείνει άλλη επιλογή παρά να αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.


Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δέκα ολόκληρα χρόνια ο Πρύτανης πασχίζει πως και πως να βρει τρόπους να εισαγάγει κάθε χρόνο στο ΠΚ παιδιά που υπό άλλες συνθήκες δεν μπορούν ή δεν θέλουν ή δεν δικαιούνται.


Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι πρόκειται «για μία αυθαίρετη, έκνομη πράξη, μακριά από τις νενομισμένες, προκαθορισμένες διαδικασίες όπως αυτές εφαρμόζονται με το σύστημα των προεισαγωγικων εξετάσεων, χωρίς μάλιστα να προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση».

«Απαιτήσαμε και από τις Πρυτανικές Αρχές και από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας που σημειώνουμε το θετικό του ρόλο και θέση επί του προκειμένου ζητήματος να ληφθούν αποφάσεις που να επαναφέρουν τα πράγματα στη νομιμότητα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top