Τάζουν χρηματικά ποσά σε πολίτες - Πώς προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με νέα απάτη

Τάζουν χρηματικά ποσά σε πολίτες - Πώς προσπαθούν να σας ξεγελάσουν με νέα απάτη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λαμβάνονται από πολίτες, σχετικά με τηλεφωνήματα που λαμβάνουν στα οποία πρόσωπο το οποίο μιλά στην ελληνική γλώσσα, τους αναφέρει ότι θέλει να τους εμβάσει κάποιο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια τους αποστέλλει μήνυμα στο οποίο περιλαμβάνεται κάποιος ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) που φέρει αντίγραφα λογότυπου τράπεζας, τον οποίο καλούνται να ακολουθήσουν για να επαληθεύσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία με σκοπό να τα υποκλέψει ο δράστης και ακολούθως να αποσπάσει χρήματα από τον λογαριασμό τους.
 
Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην δίνει οποιαδήποτε προσωπικά ή τραπεζικά στοιχεία μέσω τηλεφώνου ή να θέτει τα τραπεζικά του στοιχεία σε σελίδες που παριστάνουν πιστωτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE