ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συζητήσεις με σύνολα ΑμεΑ και Υπουργεία φιλοξένησε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία

Συζητήσεις με σύνολα ΑμεΑ και Υπουργεία φιλοξένησε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία

Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία φιλοξένησε την προηγούμενη βδομάδα συζητήσεις με εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων ατόμων με αναπηρίες και λειτουργούς από το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, τη Δευτέρα, αναφέρεται ότι ο Χριστάκης Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, και η Νίκη Παπαπέτρου, ακτιβίστρια, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, ζήτησαν βελτιώσεις, υποδεικνύοντας κενά και προκλήσεις, τονίζοντας τη σημασία της ανεξάρτητης διαβίωσης, ώστε τα άτομα με αναπηρία να τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης.

Η κ. Παπαπέτρου είπε ότι αν εργαστούμε όλοι προς τη συμπεριληπτικότητα και τον σεβασμό προς τα άτομα με αναπηρία, μπορούμε να φέρουμε μια θετική αλλαγή.

Ο Βρετανός Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής, Μπεν Ρόλινγκς, περιέγραψε τη στρατηγική του Υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας & Ανάπτυξης για τη συμπερίληψη και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την ένταξή τους σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου, από τη διπλωματία και την πολιτική, μέχρι την εφαρμογή προγραμμάτων.

Προστίθεται ότι ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Ατόμων με Ορθοπεδικές Αναπηρίες, του Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες, της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Αθλητών με Αναπηρίες, του Συνδέσμου Ουμούτ για Άτομα με Αυτισμό και της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας Θαλασσαιμικών.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΗ πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top