ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συζητήσεις με σύνολα ΑμεΑ και Υπουργεία φιλοξένησε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία

Συζητήσεις με σύνολα ΑμεΑ και Υπουργεία φιλοξένησε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία

Με αφορμή τη Διεθνή Μέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες, η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία φιλοξένησε την προηγούμενη βδομάδα συζητήσεις με εκπροσώπους οργανωμένων συνόλων ατόμων με αναπηρίες και λειτουργούς από το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σε ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας, τη Δευτέρα, αναφέρεται ότι ο Χριστάκης Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, και η Νίκη Παπαπέτρου, ακτιβίστρια, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, ζήτησαν βελτιώσεις, υποδεικνύοντας κενά και προκλήσεις, τονίζοντας τη σημασία της ανεξάρτητης διαβίωσης, ώστε τα άτομα με αναπηρία να τυγχάνουν δίκαιης μεταχείρισης.

Η κ. Παπαπέτρου είπε ότι αν εργαστούμε όλοι προς τη συμπεριληπτικότητα και τον σεβασμό προς τα άτομα με αναπηρία, μπορούμε να φέρουμε μια θετική αλλαγή.

Ο Βρετανός Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής, Μπεν Ρόλινγκς, περιέγραψε τη στρατηγική του Υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας & Ανάπτυξης για τη συμπερίληψη και τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την ένταξή τους σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου, από τη διπλωματία και την πολιτική, μέχρι την εφαρμογή προγραμμάτων.

Προστίθεται ότι ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Ατόμων με Ορθοπεδικές Αναπηρίες, του Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Ατόμων με Νοητικές Αναπηρίες, της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Αθλητών με Αναπηρίες, του Συνδέσμου Ουμούτ για Άτομα με Αυτισμό και της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας Θαλασσαιμικών.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top