ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο 20χρονος Κύπριος στο Λονδίνο που δίνει αγώνα για τους πρόσφυγες – Πρωτότυπη καμπάνια!

Ο 20χρονος Κύπριος στο Λονδίνο που δίνει αγώνα για τους πρόσφυγες – Πρωτότυπη καμπάνια!

Οι γονείς του είναι πρόσφυγες από την Αμμόχωστο, το 1974 μετοίκησαν στο Λονδίνο, είναι πολιτικός ακτιβιστής και αναλαμβάνει δράση για να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο.

Ο λόγος για τον 20χρονο Αντώνη Γεωργίου, ο οποίος άρχισε εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το θέμα των προσφύγων. Ο γεννημένος στην αγγλική πρωτεύουσα συμπατριώτης μας, παροτρύνει όλους τους μόνιμους κάτοικους του Μπρεντ που βίωσαν την προσφυγιά (Βορειοδυτικό Λονδίνο) να μοιραστούν την ιστορία τους.

Κι αυτό στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας που κάνει για ευαισθητοποίηση του κόσμου, ο οποίος δεν είναι τόσο… δεκτικός με τους ξεσπιτωμένους Σύριους.

Ο Γεωργίου, μάλιστα, έκανε την αρχή λέγοντας τη δική του εμπειρία. Συγκεκριμένα, οι γονείς του είναι πρόσφυγες από την Αμμόχωστο και κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου από το 1974.  

Ο Φιλελεύθερος Δημοκρατικός ακτιβιστής, όπως χαρακτηρίζεται ο Γεωργίου σε δημοσίευμα του τοπικού εντύπου Brent&Kilburn Times, ελπίζει πως μετά από τις ενέργειές του θα πετύχει να πείσει την κοινότητά του να καλωσορίσει τους Σύριους πρόσφυγες ως θύματα ανθρωπιστικής κρίσης.

Είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό το θέμα αγγίζει την καρδιά μου. Το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε καταφύγιο στην οικογένειά μου και γι΄ αυτό θα είναι για πάντα ευγνώμονες . Έγιναν μέλος του πολυπολιτισμικού Λονδίνου.

Βλέποντας αθώους ανθρώπους που δεν θέλουν τίποτα άλλο παρά μόνο καταφύγιο, που έχουν διανύσει ασύλληπτες αποστάσεις για να έρθουν εδώ και παραγνωρίζονται από τους πολιτικούς και από τα Μ.Μ.Ε., ραγίζει η καρδιά μου.

Φταίνε τους πρόσφυγες αντί να εστιάσουν στους λόγους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η οικογένειά μου είναι πρόσφυγες όχι από δική τους επιλογή, αλλά επειδή εξαναγκάστηκαν μέσα στον πόλεμο, με τον ίδιο τρόπο που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υπόκεινται ανείπωτη βία, για να φύγουν από τα σπίτια τους.

Αυτή η κρίση είναι ανθρωπιστική και έτσι πρέπει να την δούμε. Πρέπει όλοι να ενωθούμε και να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε ανθρώπινα όντα που έχουν τεράστια ανάγκη την υποστήριξή μας».

Στο δημοσίευμα καλούνται όσοι θέλουν να βοηθήσουν την καμπάνια του Γεωργίου να αποστείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top