ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομηρου- Αρχιεπίσκοπος: Στην Αθήνα για εκδήλωση υπέρ άπορων οικογενειών Κυπρίων

Ομηρου- Αρχιεπίσκοπος: Στην Αθήνα για εκδήλωση υπέρ άπορων οικογενειών Κυπρίων

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Γιαννάκης Ομήρου, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας κατά την οποία θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα στην Κυπριακή Εστία, στην Πλάκα, θα λάβει μέρος ως βασικός ομιλητής σε μιαν εκδήλωση προσφοράς βοήθειας σε οικογένειες αναξιοπαθούντων Κυπρίων που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, και που το βιοτικό τους επίπεδο «έχει κυριολεκτικά συρρικνωθεί», όπως αναφέρεται, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Κατά την εκδήλωση, που πραγματοποιείται με τη συνδρομής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, που διοργανώνεται από την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), και που θα προσφωνήσει ο Πρέσβης της Κύπρου στην ελληνική πρωτεύουσα, Κυριάκος Κενεβέζος, θα μοιραστούν κουτιά με τρόφιμα σε 192 δηλωμένες οικογένειες απόρων Κυπρίων στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη το απόγευμα, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, και συντονιστής των φιλανθρωπικών δράσεων στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Ιερύνυμος Πηλιώτης, θα μεταβεί στον Ασπρόπυργο, μία από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της δυτικής Αττικής, όπου στα πλαίσια της ίδιας εκδήλωσης και εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, θα μοιράσει τρόφιμα σε άλλες 58 οικογένειες οι οποίες, όπως ειπώθηκε στο ΚΥΠΕ από τους διοργανωτές, αδυνατούν να παραστούν στην αποψινή εκδήλωση στη Πλάκα, «αφού δεν έχουν λεφτά ούτε για τα οδοιπορικά τους».

Στο μεταξύ, αύριο το απόγευμα αναμένεται στην Αθήνα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος, μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ομήρου, θα παραστούν σε άλλο φιλανθρωπικό δείπνο στον πολυχώρο Divine, που σημαίνει « Θεϊκός», με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μητροπολίτη των τριών αυτών περιοχών της Αθήνας, κ. Αθηναγόρα, και τελεί υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα, θα παραστεί και θα τελέσει αγιασμό και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,  Ιερώνυμος. Παρών και σε αυτήν την εκδήλωση θα είναι ο Πρέσβης της Κύπρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top