Επιστρέφει τα πυρά η Κυβέρνηση για τις θέσεις στο Δημόσιο

Επιστρέφει τα πυρά η Κυβέρνηση για τις θέσεις στο Δημόσιο

Έκπληξη προκάλεσε στην κυβέρνηση η διαφωνία του ΔΗΣΥ σε σχέση με τις νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σημείωσε πως όλες οι θέσεις που προνοούνται και πήγαν στη βουλή για αποπαγοποίηση είναι θέσεις που και ο ΔΗΣΥ έχει εγκρίνει στον προϋπολογισμό του 2023, είτε του κράτους είτε των δημόσιων οργανισμών.

Ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης διερωτήθηκε εάν ο ΔΗΣΥ διαφωνεί σε αυτό που οι ίδιοι κατέθεσαν και ψήφισαν.

Την ίδια στιγμή υπενθύμισε ότι είναι με νομοσχέδιο της προηγούμενης Κυβέρνησης με τη στήριξη του ΔΗΣΥ να μην προνοείται η διαδικασία αποπαγοποίησης θέσεων από τη Βουλή, νομοσχέδιο που η υφιστάμενη Κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου έχει αποσύρει».

Πρόσθεσε ότι η αποπαγοποίηση θέσεων τα τελευταία δύο χρόνια δεν προνοούν επιπρόσθετο κόστος για το κράτος.

«Εμείς ως Κυβέρνηση επαναλαμβάνουμε την προσήλωση μας σε ένα πλεονασματικό προϋπολογισμό, αλλά και στη λήψη αποφάσεων πάντοτε εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του κράτους», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ μεταξύ άλλων αναφέρει πως είναι δεδομένο ότι η νομοθεσία που απαιτεί την αποπαγοποίηση κενών θέσεων αφορά θέσεις που βρίσκονται στον προϋπολογισμό. Κάτι διαφορετικό θα ήταν εξ ορισμού παράνομο και καταλήγει πως οι 2.400 θέσεις για εννέα μήνες διακυβέρνησης είναι ρεκόρ δεκαετίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE