ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεv «γλιτώνουν» απ’ το «φλας» ούτε Αστυνομικοί ούτε Στρατιωτικοί – Αυτές οι δύο κάμερες θα ελέγχουν μόνο το όριο ταχύτητας

Δεv «γλιτώνουν» απ’ το «φλας» ούτε Αστυνομικοί ούτε Στρατιωτικοί – Αυτές οι δύο κάμερες θα ελέγχουν μόνο το όριο ταχύτητας

Δεν θα γλιτώνουν από το φλας των καμερών ούτε οι Αστυνομικοί αλλά ούτε και Στρατιωτικοί.

Ο Υπεύθυνος της οδικής ασφάλειας τροχαίας αρχηγείου, Γιώργος Μιλής μιλώντας στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» εξήγησε κάτω από ποιες συνθήκες κάποιο περιστατικό μπαίνει στην κατηγορία «έκτακτη ανάγκη» και δεν αποτελεί παραβίαση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «πρώτα βλέπουμε το περιστατικό της παραβίασης με την εικόνα και το βίντεο που έχουμε σε κάθε διασταύρωση, όπου έχει εντοπιστεί η παραβίαση του οχήματος και ακολούθως προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχει εύλογη δικαιολογία της παραβίασης από το κάθε όχημα»

«Ειδικά για τα κρατικά οχήματα είτε είναι οχήματα της Αστυνομίας, είτε της Πυροσβεστικής είτε του Στρατού είτε τα ασθενοφόρα», συμπλήρωσε.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν πρόκειται για κρατικά οχήματα, ο κύριος Μιλής εξήγησε ότι «γίνεται πλήρης διερεύνηση του περιστατικού για να δούμε αν ήταν κάτω από ορισμένες έκτακτες ανάγκες ή απλά αν έγινε μία καθαρή παραβίαση όπως κάνουν οι υπόλοιποι οδηγοί μέσα στο οδικό δίκτυο»

«Ένα όχημα κρατικών υπηρεσιών για να μετατραπεί σε όχημα έκτακτης ανάγκης πρέπει να κάνει χρήση των φωτεινών αναλάμπων φανών και χρήση του ηχητικού σήματος, δηλαδή της σειρήνας. Αν δεν γίνει αυτή η διαδικασία, δεν υπάρχει άλλη δικαιολογία σε οποιοδήποτε οδικό οποιασδήποτε κατηγορίας οχήματος να κάνει παράβαση στο οδικό δίκτυο», τόνισε.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τις 18 νέες σταθερές κάμερες στη Λάρνακα, τονίζοντας πώς δύο από αυτές θα ελέγχουν μόνο την ευθεία πορεία των οχημάτων δηλαδή, μόνο το όριο ταχύτητας.

Συγκεκριμένα, θα ενεργοποιηθούν τέσσερεις συσκευές καμερών φωτοεπισήμανσης, οι οποίες θα ελέγχουν παραβάσεις που αφορούν την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, της άσπρης γραμμής και της ταχύτητας, στη διασταύρωση των Λεωφόρων Σπύρου  Κυπριανού με Αλέξανδρου Παναγούλη.

Τέσσερεις συσκευές θα ελέγχουν τις ίδιες παραβάσεις στη Διασταύρωση των Λεωφόρων Αρτέμιδος  και Φανερωμένης,

Τέσσερεις άλλες συσκευές θα ελέγχουν τις ίδιες παραβάσεις στη Διασταύρωση της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και των οδών Λούθερ Κινγκ και Παύλου Βασαλσερίδη.

Δύο συσκευές θα ελέγχουν τις ίδιες παραβάσεις στη συμβολή των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ και Αρχιεπισκόπου Κυπριανού.

Θα τοποθετηθούν επίσης δύο  συσκευές καμερών στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας παρά το 15’ χιλιόμετρο και δύο  συσκευές καμερών στον δρόμο Λάρνακας -Δεκέλεια πάρα το 8΄χιλιόμετρο.

«Οι συσκευές αυτές θα ελέγχουν μόνο την ευθεία πορεία των οχημάτων δηλαδή, θα ελέγχουν μόνο το όριο ταχύτητας, δεν μπορούν να εντοπίσουν τα άλλα αδικήματα όπως την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και ούτε την παραβίαση της άσπρης συνεχόμενη γραμμής του alt»

Να σημειωθεί ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης θα τεθεί σε λειτουργία από τις 15 Δεκεμβρίου 2023.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση SIGMA: «Θρίλερ» για ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ - Οι επιδόσεις ΠτΔ και Κυβέρνησης - Ποιοι Υπουργοί πέρασαν την… βάση

Δημόσιοι Υπάλληλοι: Έτσι θα βαθμολογούνται – Τα ιεραρχικά επίπεδα και τα κριτήρια αξιολόγησης

Διαρροή υγραερίου: 100 περιστατικά σε 5 χρόνια – 10 συμβουλές για το πως να προσέχουμε

Πότε έρχονται βροχές και σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας - Στο στόχαστρο πάνω από 500 οντότητεςΗ εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Η εικόνα της Κυβέρνησης ένα χρόνο μετά τις εκλογές - Η εκτίμηση του εκλογικού σώματος για το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη

Μια εικόνα με πολλά μηνύματα για τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη δίνει η πρώτη δημοσκόπηση του ΣΙΓΜΑ η οποία καταγράφει στην ουσία την απογοήτευση που εκφράζουν οι πολίτες από την παρούσα κυβέρνηση σε ποσοστό 52%.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top