ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λύσεις για τα προβλήματα στο Ογκολογικό συζήτησαν ΠτΔ - Συμβούλιο Επιτρόπων

Λύσεις για τα προβλήματα στο Ογκολογικό συζήτησαν ΠτΔ - Συμβούλιο Επιτρόπων

Λύσεις στα προβλήματα και στα οικονομικά ελλείμματα που αντιμετωπίζει το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία σχετίζονται με το γεγονός ότι το Κέντρο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, συμμετέχει στο ΓεΣΥ και δεν παρέχει άλλες θεραπείες που θα μπορούσαν να είναι και πιο προσοδοφόρες πέραν αυτών στον τομέα της ογκολογίας, συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Ογκολογικού Κέντρου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Υπουργού Υγείας, Πόπής Κανάρη ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ογκολογικού Κέντρου Χρίστος Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο για μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο και ευχαρίστησε για την θετικότατη, όπως είπε, αντιμετώπιση των θεμάτων που τέθηκαν ενώπιόν του.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τον τρόπο λειτουργίας του Ογκολογικού Κέντρου, υπενθυμίζοντας ότι το Κέντρο είναι το μοναδικό παράδειγμα σύμπραξης κρατικού και ιδιωτικού τομέα που ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 25 χρόνια και σημειώνοντας πως η πορεία του χαρακτηρίζεται άκρως επιτυχημένη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, δια μέσου του Υπουργικού Συμβουλίου θα προωθήσει λύσεις σε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο, έτσι ώστε ο μη κερδοσκοπικός αυτός οργανισμός να συνεχίσει να παρέχει ιατρική και ανακουφιστική φροντίδα στους συνανθρώπους μας που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για το πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησης του Κέντρου και την ανάγκη το Κέντρο να αντιμετωπιστεί από τις υπηρεσίες του ΓεΣΥ κατά τρόπο που να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Ερωτηθείς κατά πόσον το Κέντρο χρειάζεται επέκταση ως απότοκο και της αύξησης των περιστατικών καρκίνου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου ανέφερε πως αν και ο ίδιος δεν είναι γιατρός, αυτό που μπορεί να πει είναι πως παρά την όντως αυξητική τάση των περιστατικών, υπάρχει επίσης αυξητική τάση σε ό,τι αφορά την ίαση και την παροχή βέλτιστων μεθόδων ιατρικής θεραπείας.

«Επομένως», σημείωσε, «το μέλλον είναι θετικότατο φτάνει να έχουμε στα χέρια μας τα κατάλληλα εφόδια για να μπορούμε να δίνουμε μαζί με τους ασθενείς τη μάχη κατά του καρκίνου».

Πρόσθεσε πως οι σκέψεις είναι το Κέντρο να επεκταθεί για να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες που δεν προσφέρονται σήμερα.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Ογκολογικό Κέντρο ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε πως το σημαντικότερο πρόβλημα αφορά το ότι ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος έχει ενταχθεί στο ΓεΣΥ, τα έσοδα του καθορίζονται από συγκεκριμένη μεθοδολογία με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να παρουσιάζεται έλλειμμα στους ισολογισμούς .

«Αυτό εμποδίζει και τον προγραμματισμό σε ό,τι αφορά την επέκταση παροχής ιατρικών υπηρεσιών», εξήγησε, τονίζοντας πως, με δεδομένο πως ποτέ δεν πρόκειται το Κέντρο να κάνει εκπτώσεις σε ό,τι αφορά το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, «αυτό το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί είναι το θέμα του πώς συνδυάζονται το γεγονός ότι το Κέντρο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και συνάμα συμμετέχει στο ΓεΣΥ».

Υπενθύμισε επίσης ότι το Ογκολογικό Κέντρο είναι το μοναδικό κέντρο παροχής ιατρικών υπηρεσιών στην Κύπρο που δεν παρέχει άλλες μορφές θεραπειών (για άλλες ασθένειες), οι οποίες ενδεχομένως να είναι και πιο προσοδοφόρες.

Σε ερώτηση κατά πόσον το Συμβούλιο έχει υποβάλει συγκεκριμένες εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τριανταφυλλίδης είπε ότι υπάρχουν μελέτες οι οποίες και τέθηκαν ενώπιον του Προέδρου.

«Τις συζητήσαμε, θα το δει ο Πρόεδρος με το Υπουργείο Υγείας, μην ξεχνάμε ότι στο Συμβούλιο συμμετέχουν οι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Υγείας, ως εκ τούτου το Ογκολογικό με σωστούς χειρισμούς θα συνεχίσει να βελτιώνεται και θα συνεχίσει να παρέχει θεραπείες, ανακούφιση και ελπίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top