ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απορρίφθηκε η παρουσία Δρ.Μαρνερίδη στη θανατική ανάκριση για Θ. Νικολάου - Τη Δευτέρα η κατάθεση Σταυριανού

Απορρίφθηκε η παρουσία Δρ.Μαρνερίδη στη θανατική ανάκριση για Θ. Νικολάου - Τη Δευτέρα η κατάθεση Σταυριανού

Το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για να παρουσιαστεί, ως μάρτυρας, ο Δρ. Αντρέας Μαρνερίδης, στην διαδικασία της θανατικής ανάκρισης του 26χρονου Θανάση Νικολάου, ενώ το υπόμνημα που κατατέθηκε την Τετάρτη, δεν θα συμπεριληφθεί στα τεκμήρια. Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός.

Η δικαστής ανέγνωσε το μεσημέρι την απόφαση της, στο προχθεσινό αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας, που αφορούσε την μαρτυρία και εξέταση των πλακιδίων των οστών, από τον ιατροδικαστή – παθολογοανατόμο Δρ. Αντρέα Μαρνερίδη, ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα από τον Γενικό Εισαγγελέα να συνδράμει στο έργο της Νομικής Υπηρεσίας, λόγω των αντικρουόμενων θέσεων των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου.

Αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, η δικαστής είπε πως το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, γιατί αυτό θα ήταν σαν να ανοίγει εκ νέου η υπόθεση, κάτι για το οποίο το δικαστήριο δεν έχει την δικαιοδοσία να πράξει.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, εάν το αίτημα γινόταν αποδεκτό, αυτό θα σήμαινε ότι, με το ίδιο επιχείρημα, θα μπορεί να παρουσιάζεται στη διαδικασία ένας νέος εμπειρογνώμονας για να εκφέρει άποψη επί προηγούμενων εκθέσεων και «η υπόθεση θα συνεχιζόταν εις το διηνεκές, με αποτέλεσμα η διαδικασία της θανατικής ανάκρισης να καθίσταται ατελέσφορη».

Υποδεικνύει παράλληλα, ότι στο υπόμνημα του, ο Δρ. Μαρνερίδη, παρουσιάζει τη δική του θεωρία επί των εκθέσεων των δυο παθολογοανατόμων Δρ. Εμμανουήλ Αγαπητού και Δρ. Δήμητρας Καραγιάννη, παρά το ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ οποιανδήποτε προσωπική ανάμειξη στην όλη διαδικασία.

Για τους λόγους αυτούς, συνέχισε, το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα για εξέταση των πλακιδίων των οστών από τον Δρ.Αντρέα Μαρνερίδη και η παρουσία του ως μάρτυρα, δεν γίνεται αποδεκτό και ούτε θα κατατεθεί, ως τεκμήριο, το υπόμνημα του.

Σε σχέση με την ένσταση της δικηγόρου της οικογένειας για κατάθεση του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, το δικαστήριο αποφάσισε όπως ο κ.Σταυριανός καταθέσει κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, ως επίσης και οι υπόλοιποι μάρτυρες που ζήτησε η Νομική Υπηρεσία, με το δικαίωμα της άλλης πλευράς για αντεξέταση.

Στην απόφαση του, το δικαστήριο τοποθετήθηκε και επί της προχθεσινής αναφοράς της δικηγόρου της Δημοκρατίας περί εχθρότητας από πλευράς δικαστηρίου, «και τούτο γιατί επιδεικνύω σπουδή στην διεκπεραίωση της παρούσας θανατικής ανάκρισης, δίνοντας μάλιστα προτεραιότητα έναντι των άλλων υποθέσεων».

Ο προγραμματισμός των υποθέσεων είναι αποκλειστικό έργο του δικαστηρίου σε συνεργασία με τους δικηγόρους, συνέχισε η δικαστής και , υποδεικνύοντας ότι αποτελεί γενική αρχή ότι οι υποθέσεις πρέπει να διεκπεραιώνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα, τόνισε πως η παρούσα θανατική ανάκριση εκκρεμεί εδώ και 18 χρόνια.

Αυτό, υπογράμμισε, είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τα χρονικά των δικαστηρίων μας, χωρίς να παραβλέπεται η σοβαρότητα της υπόθεσης.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει «και εύχομαι», να επιδιώκουν την ορθή και ταχεία διεξαγωγή της παρούσας θανατικής ανάκρισης, στην βάση του οικείου νόμου και των αρχών της νομολογίας μας, καταλήγει στην απόφαση του το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε, στις 11 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταθέσει ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός, ενώ έχουν οριστεί ημερομηνίες για κατάθεση άλλων μαρτύρων στις 14, 20 και 22 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top