ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της υπαίθρου»

ΠτΔ: «Στις πρωταρχικές μας έγνοιες η ανάπτυξη της υπαίθρου»

Στις πρωταρχικές μας έγνοιες είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στα εγκαίνια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαίδευσης Αγροτικών Επαγγελμάτων, στην Κοίλη της επαρχίας Πάφου, το Σάββατο.

Στο χαιρετισμο του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τις πέντε αγροτικές Οργανώσεις, κατά την οποία ανασκοπήθηκαν αιτήματα των οργανώσεων και συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, αποτελούμενης από έναν εκπρόσωπο από κάθε αγροτική οργάνωση και υπηρεσιακούς από το Υπουργείο Γεωργίας, οι οποίοι θα δουλέψουν με χρονοδιάγραμμα την 1η Μαρτίου 2024, έτσι ώστε να υπάρξει στρατηγική που θα αυξήσει τη συνεισφορά του γεωργικού τομέα στο ΑΕΠ της Κύπρου.

Αναφερόμενος στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης Αγροτικών Επαγγελμάτων Κοίλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σκοπός του είναι να ενισχύσει τον ανθρώπινο παράγοντα στην περιοχή, να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο, να δημιουργήσει περισσότερες προϋποθέσεις παραμονής και εργασίας στην περιοχή». Αναμένουμε, σημείωσε, ότι το Κέντρο θα έχει, ταυτόχρονα, άμεσο αντίκτυπο στην προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, αλλά και στην προώθηση και αξιοποίηση της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας.

Το Κέντρο υλοποιήθηκε μέσω της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και συγχρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 1.863.000 ευρώ από το Μέτρο 7 που αφορά «Βασικές Υπηρεσίες και Ανάπλαση Χωριών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την περίοδο 2014-2020, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της προηγούμενης Κυβέρνησης στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Η Κυβέρνηση θα δώσει το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ για υλοποίηση κάποιων έργων που ανέφερε ο Κοινοτάρχης (Σ.Σ. της Κοίλης), σημείωσε. Παράλληλα, υπέδειξε ότι «πρέπει εμείς ως πολιτεία να δημιουργήσουμε εκείνες τις υποδομές και εκείνο που χρειάζονται τα νεαρά ζευγάρια για να μετακινηθούν στην ύπαιθρο και κατ΄ επέκταση να αντιμετωπίσουμε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, το στεγαστικό που επηρεάζει πολλούς τομείς».

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι «η επίτευξη των στόχων μας για την ύπαιθρό μας, η πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει θα επιτευχθεί συνολικά μέσα από αριθμό δράσεων, πολιτικών που θα οδηγήσουν και στην αύξηση του πληθυσμού». Και για να επιτευχθεί αυτό, συμπλήρωσε, «εμείς ως πολιτεία, έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε εκείνα τα δεδομένα είτε αφορούν την παιδεία, την υγεία, το οδικό δίκτυο και άλλα».

«Ανάμεσα στις πρωταρχικές μας έγνοιες είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της υπαίθρου», τόνισε, προσθέτοντας πως «εργαζόμαστε, έχοντας κατά νου τις Κοινότητές μας και επιδιώκουμε τη δημιουργία προϋποθέσεων καλύτερης ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της υπαίθρου».

Καταληκτικά, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης Αγροτικών Επαγγελμάτων Κοίλης, καθώς και μια σειρά άλλων έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται στην κοινότητα, συνολικού ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα συνεισφέρουν οικονομικά και κοινωνικά στην ανάπτυξη της περιοχής και γενικότερα στον στόχο της αναζωογόνησης, της αναγέννησης της υπαίθρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top