ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε συμφωνία Κυβέρνηση και συνδικαλιστικές οργανώσεις για τους χαμηλόμισθους - Πώς θα γίνεται η μισθολογική ανέλιξη

Σε συμφωνία Κυβέρνηση και συνδικαλιστικές οργανώσεις για τους χαμηλόμισθους - Πώς θα γίνεται η μισθολογική ανέλιξη

Η Κυβέρνηση χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων σχετικά με τη μισθολογική ανέλιξη υπαλλήλων στις συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ, η συμφωνία προνοεί ότι υπάλληλος που διανύει τις συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii) θα ανελίσσεται μισθοδοτικά εντός των συνδυασμένων κλιμάκων όταν ο μισθός του στην κατώτερη κλίμακα αντιστοιχεί με την αρχική βαθμίδα της επόμενης κλίμακας.

Ειδικότερα, είπε, για την ανέλιξη στην Κλ. Α7(ii) των υπηρετούντων κατά την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της νομοθεσίας με την οποία θα τεθεί σε εφαρμογή η παρούσα συμφωνία ισχύει ότι υπάλληλος που κατέχει μόνιμη θέση κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας συμφωνίας, θα έχει δικαίωμα ένταξης στην Κλ. Α7(ii) με τη συμπλήρωση 18 ετών υπηρεσίας στην ίδια θέση σε συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii), λαμβανομένης υπόψη και τυχόν προηγούμενης συνεχόμενης απασχόλησής του ως Εργαζομένου Αορίστου Χρόνου για εκτέλεση καθηκόντων της θέσης στην οποία διορίστηκε σε συνδυασμένες κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii).

Το Υπουργείο Οικονομικών και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συμφώνησαν επίσης, είπε, στην επανεξέταση και στον εξορθολογισμό του συνόλου του κρατικού μισθολογίου στη βάση ανεξάρτητης μελέτης που θα διεξαχθεί από ανεξάρτητους συμβούλους/ εμπειρογνώμονες με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του μισθολογίου του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, θα συζητηθεί και το ζήτημα των υπαλλήλων που υπηρετούν στις κλίμακες Α2, Α5 και Α7(ii) που έχουν προϋπηρεσία στην κλίμακα Α1, Α2 και Α5(ii).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top