ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κάστρο Λεμεσού ο Ιρακινός Πρόεδρος - Προσβλέπει σε σύσφιξη σχέσεων

Στο κάστρο Λεμεσού ο Ιρακινός Πρόεδρος - Προσβλέπει σε σύσφιξη σχέσεων

Στην μεγάλη ιστορία και πολιτισμό του Ιράκ και της Κύπρου αλλά και στην προσδοκία του για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ, το οποίον υποδέχθηκαν το πρωί, στο κάστρο της Λεμεσού, οι δημοτικές Αρχές της πόλης.

Ο κ. Ρασίντ ξεναγήθηκε στο κάστρο Λεμεσού από την Τιτίνα Λοϊζίδου και ενημερώθηκε για την ιστορία του, ενώ ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, του επέδωσε ένα ομοίωμα του λέοντα της Αμαθούντας, το οποίο αποτελεί και το έμβλημα του Δήμου της Λεμεσού.

Ο Ιρακινός Πρόεδρος είπε πως προσδοκεί σε σύσφιξη των σχέσεων με την Κύπρο και ότι «η Κύπρος είναι σημαντική, είναι η πόρτα της Μεσογείου που γειτνιάζει με μερικές σημαντικές χώρες της περιοχής».

Έκανε επίσης αναφορά στην κοινή ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών, υποδεικνύοντας ότι η Κύπρος αποτελεί, την ίδια ώρα, και έναν πολύ καλό τουριστικό προορισμό.

Τέλος, σημείωσε ότι προγραμματίζεται η δημιουργία Ιρακινής Πρεσβείας στην Κύπρο ενώ ο ίδιος έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αεροπορική σύνδεση των δύο χωρών.

Ο Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ επισκέφθηκε, στη συνέχεια, το παλιό λιμάνι και τη μαρίνα Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top