ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική περιγραφή διμοιρίτη για τον αστυνομικό: «Παρακαλούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα»

Συγκλονιστική περιγραφή διμοιρίτη για τον αστυνομικό: «Παρακαλούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα»

Το πολεμικό σκηνικό που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό «Μ. Μερκούρη» αλλά και τις αντιδράσεις του άτυχου αστυνομικού μετά το χτύπημα που δέχθηκε με τη ναυτική φωτοβολίδα περιέγραψε διμοιρίτης των ΜΑΤ.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο αστυνομικός ανέφερε: «Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πώς τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα, μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό».

Στη συνέχεια περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε, ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν τον συνάδελφό τους. «Ήρθε ο πιο ψύχραιμος συνάδελφος αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω, αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή. Ήταν αδύνατο. Τον βάζουμε λοιπόν κάτω, έχοντας της αισθήσεις, και όση ώρα μιλάμε δεχόμαστε επιθέσεις. Βάλαμε τον συνάδελφό μου ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα για να ενεργούν οι συνάδελφοί μου που έπραξαν το τουρνικέ, το διπλό τουρνικέ, για να είναι υπό κάλυψη», ανέφερε.

Ο αστυνομικός έκανε λόγο για πολεμικό σκηνικό και αποκάλυψε ότι ο άτυχος αστυνομικός δέχτηκε και μολότοφ, ενώ ήταν στο έδαφος.

«Όλα αυτά τα άτομα είχαν δει ότι είχαμε σύρει στο οδόστρωμα έναν άνθρωπο. Γιατί η περιοχή είχε μετατραπεί σε Γάζα. 'Οταν δεχόμαστε τέτοιου είδους επιθέσεις με τέτοια μέσα, το επίπεδο της επίθεσης αλλάζει» σχολίασε ο διμοιρίτης των ΜΑΤ, και συνέχισε:

«Αφού είχε δεχθεί τη φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε, ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι, όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί λοιπόν ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε δύο εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη... έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ».

«Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησαν ήταν οι ναυτικές. Εγώ στα χρόνια υπηρεσίας που έχω, τόση ναυτική συσσωρευμένη δεν έχω ξαναδεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Ήταν πολλές, ήταν διψήφιος ο αριθμός. Η συγκεκριμένη δεν γκελάρισε. Ήταν ευθεία βολή», επισήμανε ο διμοιρίτης των ΜΑΤ.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top