ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Υπουργικό η στρατηγική για φυσιολογικό τοκετό

Στο Υπουργικό η στρατηγική για φυσιολογικό τοκετό

Ένας από τους στόχους του Υπουργείου Υγείας είναι η προώθηση του φυσιολογικού τοκετού, δήλωσε η Υπουργός σημειώνοντας ότι «η στρατηγική για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα θα τεθεί σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου».

Σε χαιρετισμό της σε Επιστημονική Ημερίδα Νοσηλευτικής και Μαιευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ η Υπουργός Υγείας είπε ότι «με δικές μας ενέργειες και σε συνεννόηση με τον Οργανισμό Ααφάλισης Υγείας, προωθείται η παροχή αυξημένης αμοιβής για τους φυσιολογικούς τοκετούς έτσι ώστε να αναβαθμιστεί και ο ρόλος των μαιών».

Πρόσθεσε ότι «συνεπώς, το έργο όλων, τόσο των νοσηλευτών όσο και των μαιών, είναι πραγματικά ένα ανεκτίμητο δώρο προς τους ασθενείς, τα νεογέννητα και τις οικογένειες τους και για αυτόν ακριβώς το λόγο, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση στο χώρο της Νοσηλευτικής καθίσταται επιτακτική ανάγκη στη σύγχρονή εποχή των απαιτήσεων που διανύουμε».

Αναφερόμενη στην Νοσηλευτική Επιστήμη, η Υπουργός, είπε ότι «για να είναι ανταγωνιστική και να είναι σε θέση να προσφέρει υψηλής ποιότητας νοσηλευτική φροντίδα, πρέπει συνεχώς να προσαρμόζεται στις εξελίξεις και αλλαγές του περιβάλλοντός της».

Πρέπει, συνέχισε, «στο πλαίσιο αυτής της λογικής, να ικανοποιείται η προσωπική ανάγκη των νοσηλευτών για ανανέωση και αναδόμηση της επαγγελματικής τους κατάρτισης, η οποία να στηρίζεται, σε σύγχρονες μεθόδους νοσηλευτικής εργασίας».

Η Υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι «ο ρόλος των νοσηλευτών είναι θεμελιώδους και ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγείας είπε ότι «με την εμπειρία τους συμβάλλουν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ασθενειών, ενώ η ανθρωπιά τους ενισχύει την εμπιστοσύνη και ασφάλεια των ασθενών».

Πρόσθεσε, απευθυνόμενη στους νοσηλευτές, ότι «αυτή την εμπιστοσύνη θέλουμε να την εξασφαλίσετε σε συνεχή βάση από τους ασθενείς παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες».

Σε ότι αφορά στον ρόλο των Μαιών, η Υπουργός είπε ότι αυτές είναι συνοδοιπόροι των γυναικών κατά τη διάρκεια μιας από τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους και με την εμπειρία, την ευαισθησία και τον επαγγελματισμό τους, διαμορφώνουν ένα ασφαλές και συναισθηματικά υποστηρικτικό περιβάλλον για τις νέες οικογένειες που δημιουργούνται.

Για το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, το οποίο από 2018 και εντεύθεν, βρίσκεται ανάμεσα στο καλύτερα τμήματα νοσηλευτικής παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη Academic Ranking of World Universities, η Υπουργός Υγείας, είπε ότι οι επιτυχίες "αντανακλούν στην κοινωνία της Κύπρου ολόκληρη".

Πρόσθεσε ότι αυτό συμβαίνει επειδή «προωθώντας τις δικές σας θεμιτές εκπαιδευτικές φιλοδοξίες στον τομέα σας, συμβάλλετε στη δημιουργία μιας πατρίδας πλούσιας σε ακαδημαϊκές γνώσεις, με άρτια καταρτισμένους επιστημόνες, έτοιμους να ενισχύσουν το χώρο της νοσηλευτικής και μαιευτικής επιστήμης, προς όφελος πάντοτε του Κύπριου πολίτη και του Κύπριου ασθενή».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Απολλώνειο Νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός

Πλαστικά μπουκάλια: Υποχρεωτική η προσάρτηση πωμάτων - Πότε τίθεται σε εφαρμογή

Aύξηση επιδόματος τέκνου: «Θετικό βήμα αλλά απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική», λένε Βουλευτές

Διέταξε έρευνα η Αστυνομία εναντίον Γερμανού για πώληση Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα - Όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

«Ξέθαψαν» εμπορεύματα που αποτελούν απομιμήσεις - Κατασχέθηκαν μετά από επιχείρηση

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top