ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία συντεχνίας "Ισότητα" τη Δευτέρα έξω από τη Βουλή για την Α1

Διαμαρτυρία συντεχνίας "Ισότητα" τη Δευτέρα έξω από τη Βουλή για την Α1

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Βουλής θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα στις 15.30 η συντεχνία "Ισότητα" πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια για τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει πως «στόχος μας είναι να διαμαρτυρηθούμε για τον αποκλεισμό των χαμηλόμισθων συναδέλφων που υπηρέτησαν και υπηρετούν στην Κλ. Α1 από τη ρύθμιση για επιταχυνόμενη ανέλιξη, κάτι το οποίο συνιστά κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους».

«Καλούμε το νομοθετικό Σώμα, βάσει του Άρθρου 35 του Συντάγματος και της ρητής υποχρέωσής του να διασφαλίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις στην Κυβέρνηση για να επιφέρει τις κατάλληλες αλλαγές στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ώστε να αρθεί η εις βάρος των πλέον χαμηλόμισθων συναδέλφων αδικία», σημειώνεται.

Αναφέρεται ακόμη ότι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας είναι καθοριστικής σημασίας, "ώστε τα κόμματα και οι βουλευτές να αισθανθούν το μέγεθος της αδικίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top