Ανοιχτοί Ισραήλ και Χαμάς σε νέα κατάπαυση πυρός παρά τις διαφωνίες τους, λέει η Αίγυπτος

Ανοιχτοί Ισραήλ και Χαμάς σε νέα κατάπαυση πυρός παρά τις διαφωνίες τους, λέει η Αίγυπτος

Δύο αιγυπτιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν σήμερα ότι το Ισραήλ και η Χαμάς είναι αμφότερα ανοιχτά σε μια ανανέωση της κατάπαυσης του πυρός και της απελευθέρωσης ομήρων, παρότι οι διαφωνίες παραμένουν ως προς το πώς αυτό θα μπορούσε να εφαρμοστεί.

Η Χαμάς επιμένει να καταρτίσει τη λίστα των ομήρων που θα απελευθερωθούν μονομερώς και ζητεί από τις ισραηλινές δυνάμεις να αποσυρθούν πίσω από προκαθορισμένες γραμμές, ανέφεραν οι πηγές στο Reuters.

Ενώ το Ισραήλ συμφώνησε να καταρτίσει τη λίστα η Χαμάς, οι πηγές είπαν ότι το Ισραήλ ζήτησε ένα χρονοδιάγραμμα και να δει τη λίστα προκειμένου να ορίσει τον χρόνο και τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός.

Το Ισραήλ αρνείται να αποσυρθεί, πρόσθεσαν οι πηγές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Οι σκιές του πορίσματος της Αρχής κατά της διαφθοράς βαραίνουν την Πινδάρου- Πληθαίνουν οι φωνές αποστασιοποίησης από τον Αναστασιάδη

Η δημοσιογραφική διάσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη δεν άφησε μόνο πολιτικές και νομικές προεκτάσεις. Ανέδειξε ταυτόχρονα ένα ζήτημα που εδώ και καιρό σιγοβράζει στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Συναγερμού: Τη σχέση του κόμματος, με την πολιτική κληρονομιά του ανθρώπου, που το οδήγησε σε δύο συνεχόμενες προεδρικές νίκες, αλλά ο οποίος σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς συζήτησης, για ζητήματα διαφθοράς και πολιτικής ευθύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE