ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προετοιμάστε τα ψώνια σας: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις γιορτές – Αυτές τις μέρες θα είναι κλειστά - Τι ισχύει για τις υπεραγορές

Προετοιμάστε τα ψώνια σας: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις γιορτές – Αυτές τις μέρες θα είναι κλειστά - Τι ισχύει για τις υπεραγορές

Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα έχει μπει η αγορά αφού οι μέρες που όλοι περιμένουμε επιτελούς φθάνουν.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να πληροφορηθεί σχετικά με τα ωράρια των καταστημάτων ώστε μικροί και μεγάλοι να προετοιμάσουμε τις αγορές μας κατάλληλα.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία αργίες θεωρούνται η 25η Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα), η 26η  Δεκεμβρίου, η Πρωτοχρονιά, η 2η ημέρα του Γενάρη (2/1) και η ημέρα των Φώτων (6/1). Αυτές τις ημέρες τα γενικά καταστήματα θα είναι κλειστά. Στα γενικά καταστήματα συμπεριλαμβάνονται και οι υπεραγορές», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η νομοθεσία αναφέρει ότι κατά την 1η μέχρι την 31η Δεκεμβρίου τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ, με εξαίρεση την Παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου τα καταστήματα πρέπει να κλείσουν στις 6 το απόγευμα»

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος λειτουργός επισήμανε ότι «σε περίπτωση που ο εργαζόμενος κληθεί να εργαστεί σε ημέρα αργίας το μεροκάματο πρέπει να είναι διπλό»

Καταλήγοντας, ανέφερε στη σελίδα μας, πώς «σε περίπτωση που γίνουν παραβιάσεις ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να προβεί σε παράπονο εδώ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top