ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προετοιμάστε τα ψώνια σας: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις γιορτές – Αυτές τις μέρες θα είναι κλειστά - Τι ισχύει για τις υπεραγορές

Προετοιμάστε τα ψώνια σας: Έτσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τις γιορτές – Αυτές τις μέρες θα είναι κλειστά - Τι ισχύει για τις υπεραγορές

Σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα έχει μπει η αγορά αφού οι μέρες που όλοι περιμένουμε επιτελούς φθάνουν.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να πληροφορηθεί σχετικά με τα ωράρια των καταστημάτων ώστε μικροί και μεγάλοι να προετοιμάσουμε τις αγορές μας κατάλληλα.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία αργίες θεωρούνται η 25η Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα), η 26η  Δεκεμβρίου, η Πρωτοχρονιά, η 2η ημέρα του Γενάρη (2/1) και η ημέρα των Φώτων (6/1). Αυτές τις ημέρες τα γενικά καταστήματα θα είναι κλειστά. Στα γενικά καταστήματα συμπεριλαμβάνονται και οι υπεραγορές», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η νομοθεσία αναφέρει ότι κατά την 1η μέχρι την 31η Δεκεμβρίου τα καταστήματα μπορούν να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ, με εξαίρεση την Παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή Πρωτοχρονιάς όπου τα καταστήματα πρέπει να κλείσουν στις 6 το απόγευμα»

Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος λειτουργός επισήμανε ότι «σε περίπτωση που ο εργαζόμενος κληθεί να εργαστεί σε ημέρα αργίας το μεροκάματο πρέπει να είναι διπλό»

Καταλήγοντας, ανέφερε στη σελίδα μας, πώς «σε περίπτωση που γίνουν παραβιάσεις ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να προβεί σε παράπονο εδώ»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευναςΥποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top