ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή του e-justice

Ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή του e-justice

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, η εφαρμογή του πολυαναμενόμενου από τον δικηγορικό κόσμο πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης e-justice, το οποίο θα επιτρέπει την ηλεκτρονική καταχώρηση εγγράφων σε όλα τα στάδια της δικαστικής διαδικασίας και θα διευκολύνει δικαστές, πρωτοκολλητές και δικηγόρους.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, σε δήλωσή του έχει αναφέρει πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Κύπρου. Σημείωσε πως από τις 18 Δεκεμβρίου 2023, τίθεται σε πιλοτική λειτουργία το νέο σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης της χώρας, και πως αναμένεται η τελική λύση του τον Φεβρουάριο του 2024.

«Έχουμε εργαστεί με μεθοδικότητα και ακρίβεια και πάντοτε σε συνεννόηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ούτως ώστε να παραδώσουμε τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους νομικούς ένα εύχρηστο, απλοποιημένο και αποτελεσματικό σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο θα παρέχει όλα όσα χρειάζονται για να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους μόνο ψηφιακά», επεσήμανε ο Υφυπουργός.

Εξάλλου, η Επίτροπος Νομοθεσίας, Λουΐζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέτου, σε δήλωσή της ανέφερε ότι η πολυαναμενόμενη αυτή εξέλιξη, σε συνδυασμό με τους νέους κανόνες πολιτικής δικονομίας που εφαρμόστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2023, θέτει πλέον τη χώρα μας σε μία νέα εποχή ουσιαστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, με απώτερο στόχο τη γρήγορη απονομή της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη πυρκαγιά στην Επ. Πάφου: Στη μάχη επτά πτητικά μέσα - Ενεργοποιήθηκε το «Ίκαρος 2»

Θερμοπληξία vs ηλίαση: Η διαφορά τους, τα συμπτώματα και όσοι διατρέχουν κίνδυνο - Όσα πρέπει να προσέξουμε

Αυτές οι ομάδες πληθυσμού έχουν δικαίωμα σε χαμηλότερη χρέωση στο ρεύμα - Ποιος επωμίζεται το κόστος;

Επεκτείνεται το όριο ηλικίας στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων - Τι ισχύει για ιδιωτικά και τι για δημόσια νηπιαγωγεία

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Καμίνι» η Κύπρος: Κόκκινη Προειδοποίηση - Φτάνει τους 45 βαθμούς η θερμοκρασίαΕπίσημο: Ο Νικόλας Ιωαννίδης ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας - Το Βιογραφικό του

Επίσημο: Ο Νικόλας Ιωαννίδης ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας - Το Βιογραφικό του

Ανακοινώθηκε και επίσημα, μέσω γραπτής δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ο διορισμός του Υφυπουργού Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top