ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Άκουσε τα κάλαντα από παιδιά Δημοτικών Σχολείων στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠτΔ: Άκουσε τα κάλαντα από παιδιά Δημοτικών Σχολείων στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, και η η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, άκουσα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα Κάλαντα από παιδιά Δημοτικών Σχολείων και άλλων Σχολών της ελεύθερης Κύπρου, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου Έτους.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία των Αγίων Ομολογητών, του Αγίου Βασιλείου, της Μακεδονίτισσας Ά, Έγκωμης Ά, του Αγίου Δομετίου, της Περνέρας, του Αρχαγγέλου, καθώς και παιδιά της Σχολής Κωφών και της Ιδιωτικής Σχολής Φωνητικής Ιφιγένειας Χριστοδούλου στο Παραλίμνι.

Καλωσορίζοντας τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του, ευχήθηκαν πρόοδο και κάθε καλό σε αυτά και στις οικογένειες τους.

Ο χαιρετισμός του ΠτΔ


Αγαπητά μου παιδιά,

Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και όλες στο Προεδρικό Μέγαρο, και ιδιαίτερα να καλωσορίσω τόσο τα εγκλωβισμένα παιδιά από το Ριζοκάρπασο, να ξέρετε ότι δίνεται δύναμη σε όλους εμάς, αλλά και τους συμμαθητές σας από τα υπόλοιπα σχολεία της Κύπρου. Συνεχίζετε να είστε η ζωντανή και άσβεστη ελπίδα για την πατρίδα που ονειρευόμαστε, μια πατρίδα χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς συρματοπλέγματα, μια πατρίδα επανενωμένη, όπου όλα τα παιδιά, όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ζήσουν χωρίς περιορισμούς, χωρίς φόβο, ελεύθερα σε μια πατρίδα, κράτος μέλος της ΕΕ. 

Θα ήθελα, την ίδια ώρα, να απευθυνθώ και στα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται σήμερα εδώ, που προέρχονται από διάφορες κρατικές δομές, να τους καλωσορίσω στο Προεδρικό Μέγαρο και να επαναλάβω ότι διαρκές μέλημα και έγνοια της Πολιτείας είναι τόσο η μόρφωση και η πρόοδός σας όσο και η διασφάλιση παροχής των καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, έτσι ώστε να αποκτήσετε τις κατάλληλες γνώσεις, να μπορέσετε να αναπτύξετε τις μοναδικές σας δεξιότητες, τα δικά σας μοναδικά χαρακτηριστικά και να μπορείτε να ανταποκριθείτε αύριο στις προκλήσεις της κοινωνίας. 

Εσείς, τα παιδιά, μέσα από την αστείρευτη ενέργειά σας, το χαμόγελο σας, τα γεμάτα αθωότητα ερωτήματά σας, να ξέρετε ότι κάνετε την κάθε μας μέρα πιο όμορφη και μοναδική. Εσείς, τα παιδιά, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας, είστε ό,τι πιο όμορφο και ελπιδοφόρο έχουμε ως κυπριακή κοινωνία και είναι για τούτο που δεν θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω ότι ο τομέας της Παιδείας βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας ως διακυβέρνηση του τόπου. 

Καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα, μέρες γιορτινές και χαρούμενες, δεν μπορούμε παρά συνειρμικά να σκεφτούμε ότι το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου δεν θα ακουστεί, δυστυχώς, ούτε και φέτος σε ολόκληρο το νησί μας. Κάποιες Εκκλησίες μας θα παραμείνουν βουβές, κάποια σχολεία μας θα συνεχίσουν να παραμένουν ερειπωμένα για σχεδόν μισό αιώνα μετά. Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις απογοητεύσεις στην προσπάθειά μας για επανέναρξη συνομιλίων, δεν θα αποστρατευτούμε δεν αποπροσανατολιζόμαστε από την προσπάθεια μας και από τον στόχο μας που είναι ένας και μοναδικός, που είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της πατρίδας μας. Αντιθέτως, θα έλεγα, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο για να αγωνιστούμε για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Για εμάς η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας. Και μιλώ για το μέλλον της πατρίδας μας γιατί είναι ανάμεσα μας παιδιά.

Έχουμε, εξάλλου, δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν μας, ότι ο λαός μας όταν εργάζεται συλλογικά  μπορεί να αντιμετωπίσει δύσκολες προκλήσεις, όπως το 2013 με την οικονομική κρίση, το δείξαμε με τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το δείχνουμε σήμερα με την κρίση και τον πόλεμο στην γειτονιά μας.

Αυτή την αισιοδοξία ότι στο τέλος θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και κάθε εμπόδιο, αισθάνομαι ιδιαίτερα σήμερα που αντικρύζω όλους εσάς, τα παιδιά, αυτές τις ξεχωριστές μέρες των Χριστουγέννων.

Θέλω να ξέρετε ότι ο καθημερινός αγώνας που δίνουμε ως πολιτεία, ως κοινωνία, οι γονείς σας, οι δάσκαλοι σας, έχει ως βασική αφετηρία και τελικό προορισμό όλους εσάς, τα παιδιά μας, το μέλλον της Κύπρου, τη δική σας ευημερία και χαρά.

Θέλω, λοιπόν, για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα μαζί μας και να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα, Καλό Νέο Έτος και ελπίζω η νέα χρονιά, το 2024, να είναι η χρονιά της πατρίδας μας.         

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top