ΔΙΕΘΝΗ

Μις Γαλλία: «Επέλεξα μια αρρενωπή πλευρά μου που διατηρεί τη θηλυκότητά μου»

Μις Γαλλία: «Επέλεξα μια αρρενωπή πλευρά μου που διατηρεί τη θηλυκότητά μου»

Η νικήτρια του φετινού διαγωνισμού Μις Γαλλία θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση σχετικά με τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για τα κοντά της μαλλιά και το ανδρόγυνο look της. Η 20χρονη Ιβ Ζιλ (Eve Gilles) στέφθηκε Μις Γαλλία το Σάββατο στη Ντιζόν. Τον διαγωνισμό παρακολούθησαν από την τηλεόραση 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Η νεαρή κοπέλα είχε μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη να «διαφοροποιηθούν» τα πρότυπα ομορφιάς.


Σε δηλώσεις της πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είχε πει: «Κατά τη γνώμη μου, η ομορφιά δεν περιορίζεται σε ένα κούρεμα ή σε σχήματα που έχουμε... ή δεν έχουμε. Κανείς δεν πρέπει να υπαγορεύει ποιος είσαι».

 
 

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού κρίθηκε από τις ψήφους του κοινού και της κριτικής επιτροπής. Η Ζιλ ήρθε τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού, αλλά έλαβε αρκετές ψήφους από την κριτική επιτροπή για να κερδίσει τις δύο διαγωνιζόμενες που προτιμήθηκαν από τους θεατές, την Audrey Ho-Wen-Tsaï και την Jalylane Maës.

 

Χρήστης στο Twitter με 53.000 followers σχολίασε: «Η Μις Γαλλία επιλέχθηκε επειδή ισχυρίστηκε ότι είναι διαφορετική και λόγω του αφυπνιστικού της λόγου». Ένας άλλος έγραψε: «Δεν μας ενδιαφέρει το κούρεμά της, αλλά το ανδρόγυνο σώμα της είναι προφανώς εκεί για να εξυπηρετήσει το woke».

Σε κάποια άλλα σχόλια έγραψαν ότι η Ζιλ είναι τρανς κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Μια άλλη ανάρτηση έγραφε: «Η Μις Γαλλία 2024 πληρούσε σχεδόν όλα τα woke κριτήρια, κοντά μαλλιά, χωρίς στήθος».


Η Ζιλ, η οποία σπουδάζει μαθηματικά στο πανεπιστήμιο και θέλει να γίνει στατιστικολόγος, περιέγραψε τον αντίκτυπο που είχαν σε εκείνη τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για το σώμα της σε φωτογραφίες με μαγιό κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Σε δηλώσεις στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien είπε: «Σταμάτησα να κοιτάζω αυτά τα σχόλια που έλεγαν ότι είμαι αδύνατη, ότι δεν έχω σχήμα, οτιδήποτε άλλο. Η κριτική για τα μαλλιά μου δεν με ενοχλεί, εγώ επέλεξα να είναι έτσι και μπορώ να τα αλλάξω. Αλλά δεν επιλέγω εγώ το σώμα μου. Δεν επιλέγω το σχήμα μου. Ο μεταβολισμός που έχω, δεν τον επιλέγω. Αυτά είναι πράγματα με τα οποία μαθαίνει κανείς να ζει και δεν καταλαβαίνω πώς οι άνθρωποι μπορούν να επικρίνουν κάτι για το οποίο δεν μπορεί κανείς να αλλάξει με τίποτα».


Ο διαγωνισμός, ο οποίος χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, έχει επανειλημμένα δεχθεί πιέσεις για να κάνει αλλαγές.

Το 2021 μηνύθηκε από φεμινιστική ομάδα για σεξισμό και διακρίσεις λόγω των κανόνων που απαγορεύουν την είσοδο στις μητέρες και τις παντρεμένες γυναίκες. Αυτοί οι περιορισμοί έχουν πλέον καταργηθεί, καθώς και οι κανόνες που απαιτούν οι συμμετέχοντες να μην είναι μεγαλύτερες από 24 ετών. Και οι τρανς γυναίκες μπόρεσαν να λάβουν μέρος φέτος για πρώτη φορά.


Σε συνέντευξή της στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1 λίγο μετά τη νίκη της, η Ζιλ είπε: «Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και είμαστε όλες μοναδικές. Έχω μιλήσει για τα κοντά μου μαλλιά, επειδή, συνήθως, οι διαγωνιζόμενες έχουν όμορφα μακριά μαλλιά. Επέλεξα μια πιο ανδρόγυνη, πιο αρρενωπή πλευρά του εαυτού μου, που διατηρεί ωστόσο τη θηλυκότητά μου».


Έκτοτε είπε πως δεν θα ξαναμιλήσει για το κοντό αγορέ κούρεμά της επειδή πολλές Γαλλίδες έχουν κοντά μαλλιά.

Η Ζιλ απάντησε και όσους λένε ότι τα καλλιστεία είναι ξεπερασμένα: «Αν είναι ξεπερασμένα, γιατί παρακολουθούν ακόμα τον διαγωνισμό τόσοι πολλοί άνθρωποι; Αν είναι ξεπερασμένο, γιατί συνεχίζουν να συμμετέχουν τόσα πολλά κορίτσια;. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς. Για μένα, η Μις Γαλλία ενσαρκώνει επίσης ένα μέρος του φεμινισμού. Πρόκειται για νέες γυναίκες που επέλεξαν μόνες τους να είναι εκεί».


Ποια είναι η Ιβ Ζιλ

Η Ιβ Ζιλ, που γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 2003 στη Δουνκέρκη της Γαλλίας, κέρδισε την προσοχή ως νικήτρια του διαγωνισμού Miss France 2024. Σε ηλικία 20 ετών, έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη με κοντό pixie κούρεμα που κέρδισε τον διάσημο τίτλο στην 103χρονη ιστορία των καλλιστείων. Πριν από την επιτυχία της στα καλλιστεία, η Ιβ σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Λιλ, με στόχο να γίνει στατιστικολόγος. Η πορεία της ξεκίνησε από τα τοπικά καλλιστεία, κερδίζοντας τον τίτλο Miss Hersin-Coupigny 2023 και στη συνέχεια εξασφαλίζοντας τον τίτλο Miss Nord-Pas-de-Calais 2023. Η νίκη αυτή της έδωσε την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την περιοχή της στη διοργάνωση Miss France 2024, όπου αναδείχθηκε νικήτρια. Είναι γνωστή για την υπεράσπιση της ποικιλομορφίας στα πρότυπα ομορφιάς, την αμφισβήτηση των στερεοτύπων και την προώθηση μιας πιο περιεκτικής εκπροσώπησης των γυναικών. Η νίκη της προκάλεσε τόσο θετικά σχόλια, όσο και αρνητική κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύοντας τις συνεχιζόμενες συζητήσεις γύρω από τα πρότυπα ομορφιάς στα καλλιστεία.


Σιγή ιχθύος για την προσωπική της ζωή

Ένα από τα θέματα που τέθηκε είναι αν η 20χρονη καλλονή είναι μόνη ή σε σχέση. Η ίδια απαντά: «Προτιμώ να διατηρώ ένα μέρος του μυστηρίου. Υπάρχουν πράγματα που θέλω να τα αφήνω στην ιδιωτική σφαίρα. Ακόμη και αν γίνω δημόσιο πρόσωπο, θέλω να το κρατήσω μυστικό και μάλιστα πιστεύω ότι δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Από τη στιγμή που γίνεσαι δημόσιο πρόσωπο, έχουμε πολλά να μοιραστούμε, οπότε σου επιτρέπει να διατηρήσεις κάποιον έλεγχο».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top