ΚΕΔΙΠΕΣ: Πώλησε δάνεια ύψους €58,4 εκατ. στην Τράπεζα Κύπρου

ΚΕΔΙΠΕΣ: Πώλησε δάνεια ύψους €58,4 εκατ. στην Τράπεζα Κύπρου

Η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων Λίμιτεδ («ΚΕΔΙΠΕΣ»), ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ, για την πώληση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων και ενήμερων αναδιαρθρωμένων χορηγήσεων με συνολική μεικτή λογιστική αξία κατά την 31/12/2022 ύψους €58,4 εκατ.

Όπως αναφέρεται, η Συναλλαγή δεν αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Η ΚΕΔΙΠΕΣ σημειώνει ότι η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής της, η οποία περιλαμβάνει πωλήσεις χαρτοφυλακίων χορηγήσεων ως σημαντικό εργαλείο για την απομόχλευση του χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται και τη μεγιστοποίηση της αποπληρωμής της κρατικής ενίσχυσης που κατέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα το 2018 το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΙΠΕΣ έχει καταβάλει μέχρι σήμερα ποσό ύψους €1,16 δις προς την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι της ως άνω κρατικής ενίσχυσης.

Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής αναμένεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2024 και τελεί υπό την αίρεση της λήψης σχετικών εποπτικών εγκρίσεων.

Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι δανειολήπτες, εγγυητές και πάροχοι εξασφάλισης ειδοποιήθηκαν για την πρόθεση πώλησης των δανείων που περιλαμβάνονται στην πιο πάνω Συμφωνία, μέσω επιστολών που τους εστάλησαν σύμφωνα με το άρθρο 18(1)(β) του περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα Νόμου του 2015 (Ν. 169(Ι)/2015).

Εξάλου, αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Τράπεζα Κύπρου, η οποία σημείωσε πως η συγκεκριμένη συναλλαγή στηρίζει τη στρατηγική της τράπεζας για μεσοπρόθεσμη αύξηση του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος της Ελλάδας σε Χριστοδουλίδη: «Είναι μια στιγμή σημασίας για το κυπριακό ζήτημα ... Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας»

Πρόεδρος της Ελλάδας σε Χριστοδουλίδη: «Είναι μια στιγμή σημασίας για το κυπριακό ζήτημα ... Να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, στο πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί το εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE