ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκτός δρόμου 100 επικίνδυνοι οδηγοί - 1 στους 14 ήταν μεθυσμένοι

Εκτός δρόμου 100 επικίνδυνοι οδηγοί - 1 στους 14 ήταν μεθυσμένοι

Εκατό επικίνδυνους οδηγούς, έθεσε εκτός δρόμου η Αστυνομία, κατά την εβδομαδιαία πανευρωπαϊκή εκστρατεία, για εντοπισμό οδηγών, που τελούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Η εκστρατεία τροχαίας, διεξήχθη μεταξύ των ημερομηνιών 11 και 17 Δεκεμβρίου 2023 και εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, που διεξήγαγε ταυτόχρονα σε όλη την Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της εκστρατείας στην Κύπρο, περίπου ένας στους 14 οδηγούς, που υποβλήθηκαν σε άλκοτεστ, εντοπίστηκε να έχει στον οργανισμό του ποσοστό αλκοόλης, μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο. Συγκεκριμένα, από τους 1,386 οδηγούς, που ανακόπηκαν και ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, από τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, 100 εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης. Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί αυτοί, απομακρύνθηκαν άμεσα από το οδικό δίκτυο και καταγγέλθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών, αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, των τελευταίων πέντε ετών, μια στις πέντε θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις έχει ως αιτία πρόκλησής της, την κατανάλωση αλκοόλ ή τη χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν από την οδήγηση.

Η Αστυνομία, με σκοπό και στόχο την πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής κουλτούρας στον τόπο μας, συνεχίζει καθημερινά τους ελέγχους τροχαίας σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Κύπρου. Κατά τους ελέγχους αυτούς δίδεται ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνα τα αδικήματα, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών, η υπερβολική ταχύτητα, η αμελής και αλόγιστη οδήγηση.

* Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top