Τατάρ: «Δεν πάμε σε διαπραγματεύσεις χωρίς επιβεβαίωση κυριαρχικής ισότητας»

Τατάρ: «Δεν πάμε σε διαπραγματεύσεις χωρίς επιβεβαίωση κυριαρχικής ισότητας»

Τη θέση πως δεν είναι δυνατόν να περάσουν σε επίσημες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό χωρίς την επιβεβαίωση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία, σε τελετή που διοργανώθηκε για την λεγόμενη «εβδομάδα εθνικού αγώνα και πεσόντων 21-25 Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι δυνατόν να περάσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς την επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος, διότι πλέον έχουμε ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο κράτος που θα μπορούσε να μας πάρει στο μέλλον με ειρήνη και ασφάλεια σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή».

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που ξέσπασαν στις 21 Δεκεμβρίου 1963 και υποστήριξε ότι ως ιδρυτικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν αποκτήσει κεκτημένα δικαιώματα και συνεχίζουν τον «αγώνα για δίκαιο και δικαιώματα».   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα, αλλά «επιφυλακτική», δυναμική στο Κυπριακό διαπιστώνει ο Γκουτέρες - Εισηγείται ανανέωση εντολής ΟΥΝΦΙΚΥΠ​​​​​​ με ανησυχία για παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη

Κυπριακό: Νέα, αλλά «επιφυλακτική», δυναμική στο Κυπριακό διαπιστώνει ο Γκουτέρες - Εισηγείται ανανέωση εντολής ΟΥΝΦΙΚΥΠ​​​​​​ με ανησυχία για παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη

Την ανανέωση της αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ακόμη 12 μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2027, εισηγείται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις Παρατηρήσεις του στην έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία για «παραβιάσεις μετά την κατασκευή στρατιωτικών εγκαταστάσεων» εντός και πέριξ της νεκρής ζώνης, οι οποίες, όπως σημειώνει, «επιδιώκουν να μεταβάλουν μόνιμα το στρατιωτικό status quo», αλλά και για την κατάσταση στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων.

BEST OF TOTHEMAONLINE