Τατάρ: «Δεν πάμε σε διαπραγματεύσεις χωρίς επιβεβαίωση κυριαρχικής ισότητας»

Τατάρ: «Δεν πάμε σε διαπραγματεύσεις χωρίς επιβεβαίωση κυριαρχικής ισότητας»

Τη θέση πως δεν είναι δυνατόν να περάσουν σε επίσημες διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό χωρίς την επιβεβαίωση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» επανέλαβε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ μιλώντας χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία, σε τελετή που διοργανώθηκε για την λεγόμενη «εβδομάδα εθνικού αγώνα και πεσόντων 21-25 Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι δυνατόν να περάσουμε σε επίσημες διαπραγματεύσεις χωρίς την επιβεβαίωση της κυριαρχικής μας ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος, διότι πλέον έχουμε ένα ανεξάρτητο, ελεύθερο κράτος που θα μπορούσε να μας πάρει στο μέλλον με ειρήνη και ασφάλεια σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή».

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που ξέσπασαν στις 21 Δεκεμβρίου 1963 και υποστήριξε ότι ως ιδρυτικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν αποκτήσει κεκτημένα δικαιώματα και συνεχίζουν τον «αγώνα για δίκαιο και δικαιώματα».   

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Σκληρή μάχη στην ΕΔΕΚ: Συμμαχίες, αποχωρήσεις και ανατροπές πριν την κάλπες της 5ης Σεπτεμβρίου

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εσωκομματικές εκλογές της ΕΔΕΚ στις 5 Σεπτεμβρίου, εξελίσσεται σε μια από τις πιο κρίσιμες αναμετρήσεις των τελευταίων ετών για το Κίνημα. Οι τελευταίες εξελίξεις, δεν περιορίζονται πλέον στην καταγραφή των υποψηφιοτήτων και των συσχετισμών. Αποκαλύπτουν ένα βαθύτερο πρόβλημα πολιτικής και οργανωτικής φυσιογνωμίας, με την ενότητα του κόμματος, την αξιοπιστία του και την προοπτική του, να βρίσκονται στο επίκεντρο.