ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνεται η χορηγία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κατοικίες ευάλωτων - Αναλυτικά τα ποσά

Αυξάνεται η χορηγία για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε κατοικίες ευάλωτων - Αναλυτικά τα ποσά

Αυξάνεται το ποσό χορηγίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών, δήλωσε την Παρασκευή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Οπως ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου η επιτάχυνση της διείσδυσης των ΑΠΕ προς αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας αποτελεί προτεραιότητα, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε χθες, κατόπιν έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, την αύξηση του ποσού χορηγίας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών και την παράταση του υφιστάμενου «Σχεδίου Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας σε κατοικίες, μέχρι την ομαλή αντικατάστασή του από νέο Σχέδιο Χορηγιών.

Το νέο σχέδιο χορηγιών, σημείωσε, αναμένεται να προκηρυχθεί στις αρχές του 2024 και σε αυτό θα περιληφθεί η νέα κατηγορία "Φωτοβολταϊκά για όλους".

Το Σχέδιο, συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο ΑΠΕ και ΕΞΕ και από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ‘Κύπρος το Αύριο’.

Οπως είπε, το ύψος της χορηγίας για τις κατοικίες, όπου διαμένουν ευάλωτοι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται από €1.000 στα €1.250 ανά εγκαταστημένο kW φωτοβολταϊκού, με μέγιστο ποσό χορηγίας €6.250, αντί €5.000 που ίσχυε προηγουμένως.

Η παράταση της χρονικής διάρκειας παραλαβής αιτήσεων για το υφιστάμενο Σχέδιο έχει τροποποιηθεί είπε. Εξήγησε ότι για την Κατηγορία 1 του Σχεδίου Χορηγιών (Θερμομόνωση Οροφής) η παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 1 μήνα μετά την έγκριση του νέου Σχεδίου Χορηγιών. Για την Κατηγορία 2 του Σχεδίου Χορηγιών (Θερμομόνωση Οροφής σε συνδυασμό με εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος): παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 3 μήνες μετά την έγκριση του νέου Σχεδίου Χορηγιών.

Για την Κατηγορία 3Α του Σχεδίου Χορηγιών (Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος – Γενική Κατηγορία): παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 3 μήνες μετά την έγκριση του νέου Σχεδίου Χορηγιών και για την Κατηγορία 3Β του Σχεδίου Χορηγιών (Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών): παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι την έγκριση του νέου Σχεδίου Χορηγιών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top