ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Προεδρικό το αγελαδινό γάλα αν κλείσουν τα τυροκομεία - Οι προειδοποιήσεις των αγελαδοτρόφων

Στο Προεδρικό το αγελαδινό γάλα αν κλείσουν τα τυροκομεία - Οι προειδοποιήσεις των αγελαδοτρόφων

Αν οι τυροκόμοι κάνουν πράξη τις αποφάσεις τους, όλο το παραγόμενο αγελαδινό γάλα από τις 10 Ιανουαρίου θα οδηγείται στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγελαδοτρόφων, σε έκτακτη συνεδρία της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, το ζήτημα για τους αγελαδοτρόφους είναι "θέμα επιβίωσης", όπως αναφέρουν. Σημειώνουν ότι στην αγελαδοτροφία βασίστηκε διαχρονικά η προσπάθεια για να γίνει γνωστό το χαλλούμι σε ολόκληρο τον κόσμο. "Δεν μπορεί η παραγωγή και διάθεση του αγελαδινού γάλακτος να στηρίζεται πάνω στη λογική σύνδεσης του με την παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος", αναφέρουν, σημειώνοντας ότι ο καταναλωτής έχει κρίση και θα πρέπει να μπορεί να επιλέξει το χαλλούμι της αρεσκείας του.

Σημειώνουν, επίσης, ότι η κυβέρνηση περιέλαβε στην παραγωγή χαλλουμιού ΠΟΠ φυλές προβάτων και αιγών που αναπτύχθηκαν στον τόπο από εκατομμυριούχους επενδυτές και διερωτούνται "πώς γνώριζαν και ποιος υποσχέθηκε στους εν λόγω επενδυτές ότι θα εντάσσονταν οι φυλές αιγοπροβάτων που εισήξαν στην Κύπρο στην παραγωγή Χαλλουμιού ΠΟΠ λαμβάνοντας μάλιστα και εκατομμύρια επιδοτήσεις".

Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι με τους περιορισμούς που θέτει η κυβέρνηση ζητά την αφαίρεση του αγελαδινού γάλακτος από την παραγωγή χαλλουμιού και την προσθήκη του γάλακτος των νέων αυτών φυλών αιγοπροβάτων.

"Για τους αγελαδοτρόφους είναι θέμα πλέον επιβίωσης και ως εκ τούτου η Συντονιστική Επιτροπή Αγελαδοτρόφων αποφάσισε όπως εάν οι τυροκόμοι κάνουν πράξη τις αποφάσεις τους, τότε όλο το παραγόμενο αγελαδινό γάλα από τις 10 Ιανουαρίου, 2024 θα οδηγείται στο Προεδρικό Μέγαρο όπου η Κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει για την επεξεργασία και διάθεση του", αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Τυροκόμων αποφάσισε από τις 10 Ιανουαρίου να κλείσει τα τυροκομεία, ως αντίδραση στο διάταγμα που προβλέπει την αύξηση της συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος στην παραγωγή χαλλουμιού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top