Στο τραπέζι το χαλλούμι - Συνάντηση με τους τυροκόμους θα έχει ο ΠτΔ

Στο τραπέζι το χαλλούμι - Συνάντηση με τους τυροκόμους θα έχει ο ΠτΔ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει ο σύνδεσμος τυροκόμων στις 4 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση ορίστηκε για το απόγευμα εκείνης της ημέρας με αντικείμενο την συμφωνία για το χαλλούμι στην οποία αντιδρούν οι τυροκόμοι.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος ζητεί την άρση του διατάγματος 332/2023 της 20ης Οκτωβρίου, που αφορά την ποσόστωση αιγοπρόβειου γάλακτος στην παραγωγή μείγματος χαλλουμιού και γι’ αυτό εξήγγειλε ότι από 1/1/2024 τα μέλη του δε θα δεσμεύονται από το πλαίσιο συμφωνίας της 22ας Ιουλίου 2022, ενώ από τις 10/1/2024 θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των τυροκομείων τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πρώτο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Ερχουρμάν: Προσδοκίες, όρια και ο δρόμος προς την επανεκκίνηση του Κυπριακού

Το πρώτο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Ερχουρμάν: Προσδοκίες, όρια και ο δρόμος προς την επανεκκίνηση του Κυπριακού

Η σημερινή πρώτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του νέου κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχουρμάν χαρακτηρίζεται ως διερευνητική, ωστόσο το αποτέλεσμά της αναμένεται να επηρεάσει άμεσα την πορεία του Κυπριακού, τις επόμενες εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE