ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Αντιμετωπίστηκε η εγκεφαλική αιμορραγία του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα - Παραμένει διασωληνωμένος

Ελλάδα: Αντιμετωπίστηκε η εγκεφαλική αιμορραγία του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα - Παραμένει διασωληνωμένος

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» νοσηλεύεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά την πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο 14χρονος από την Άρτα, που κατέρρευσε το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ενώ έλεγε τα κάλαντα.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, η επέμβαση για την αντιμετώπιση της εγκεφαλικής αιμορραγίας κρίνεται επιτυχής, με τους γιατρούς να εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την ολοκλήρωση της δύσκολης επέμβασης.

Ο 14χρονος θα παραμείνει στη ΜΕΘ τουλαχιστον για το επόμενο 24ωρο, διασωληνωμένος. Το απόγευμα οι γιατροί θα τον υποβάλλουν σε απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να έχουν την μετεγχειρητική εικόνα, ελπίζοντας αυτή να συνεχίσει να είναι καλή.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με «αερογέφυρα»

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι (24/12) απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε στην Αθήνα το 14χρονο παιδί από την Άρτα.

Νωρίτερα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια υπεβλήθη σε επέμβαση στη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των περαιτέρω εξειδικευμένων εξετάσεων κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Αθήνα.

Λίγο μετά τις 17.00 ο ανήλικος έφτασε στο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου εισήχθη σε ΜΕΘ και θα ακολουθήσει κύκλος εξετάσεων.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Ρουσουνίδης στο «T»: Με θετικούς οιωνούς ξεκινά η ξενοδοχειακή σεζόν - Οι τιμές, η προέλευση και η πληρότητα πριν το Πάσχα

Με θετικά μηνύματα ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν, κινείται η ξενοδοχειακή βιομηχανία κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, παρά τη μειωμένη σε σχέση με πέρσι προσέλευση τουριστών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top