Η Τεχεράνη απορρίπτει ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι στοχοθέτησε τάνκερ κοντά στην Ινδία

Η Τεχεράνη απορρίπτει ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι στοχοθέτησε τάνκερ κοντά στην Ινδία

Το Ιράν απέρριψε σήμερα (25/12/2023) τον ισχυρισμό των ΗΠΑ ότι drone που εξαπολύθηκε από τα δικά του εδάφη έπληξε δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών στον Ινδικό Ωκεανό.

Το Πεντάγωνο δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι το σκάφος Chem Pluto, υπό σημαία Λιβερίας, το οποίο ανήκει σε ιαπωνική εταιρία και το διαχειρίζεται ολλανδική εταιρία, επλήγη σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Ινδίας.

«Αυτές οι επαναλαμβανόμενες κατηγορίες απορρίπτονται ως αβάσιμες», δήλωσε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι, προσθέτοντας ότι αντ’ αυτού θα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες στις ΗΠΑ για τον ρόλο τους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

ΠτΔ: «Δύσκολη η σημερινή μέρα - Στόχος η επανέναρξη συνομιλιών» - Όσα δήλωσε για κάθοδο Γκουτέρες

Οι ήρωές μας ορίζουν το χρέος και την ευθύνη όλων μας να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, δήλωσε, τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Αναφερόμενος στην κάθοδο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύγκληση διευρυμένης διάσκεψης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο όπου διακόπηκαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE