Συζήτησαν το Κυπριακό Μπλίνκεν και Φιντάν

Συζήτησαν το Κυπριακό Μπλίνκεν και Φιντάν

Κυπριακό, ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξελίξεις στη Γάζα, και F16 ήταν τα θέματα που συζήτησε την Τετάρτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομολογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έπειτα από αίτημα της αμερικανικής πλευράς.

Ο κ. Φιντάν, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, δήλωσε ότι η διαδικασία για την ένταξη της Σουηδίας συνεχίζεται με την ευθύνη της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Κατά τη συνομιλία, συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, οι πωλήσεις F-16 και το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

ΠτΔ: «Είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας - Δεν θα αποστρατευτούμε ποτέ από την προσπάθεια για απελευθέρωση και επανένωση»

Η αναβάθμιση των παραγόντων ισχύος εξυπηρετεί την υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας που δεν είναι άλλη από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δήλωση μετά τη στρατιωτική παρέλαση, στη Λευκωσία, για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας. Τόνισε παράλληλα ότι είμαστε δικαιολογημένα περήφανοι για τη χώρα μας.

BEST OF TOTHEMAONLINE