Συζήτησαν το Κυπριακό Μπλίνκεν και Φιντάν

Συζήτησαν το Κυπριακό Μπλίνκεν και Φιντάν

Κυπριακό, ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξελίξεις στη Γάζα, και F16 ήταν τα θέματα που συζήτησε την Τετάρτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομολογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έπειτα από αίτημα της αμερικανικής πλευράς.

Ο κ. Φιντάν, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, δήλωσε ότι η διαδικασία για την ένταξη της Σουηδίας συνεχίζεται με την ευθύνη της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Κατά τη συνομιλία, συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, οι πωλήσεις F-16 και το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Α. Νεοφύτου για ΠτΔ: «Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό να τον φέρω» - «Τώρα η διαδικασία είναι να με φέρουν ή να με εξοστρακίσουν;»

Α. Νεοφύτου για ΠτΔ: «Εγώ έκανα ότι ήταν δυνατό να τον φέρω» - «Τώρα η διαδικασία είναι να με φέρουν ή να με εξοστρακίσουν;»

Κατεβαίνει και επίσημα στις Προεδρικές εκλογές του 2028 ο Αβέρωφ Νεοφύτου με αυτή του την απόφαση να προκαλεί ανησυχία αλλά και αντιδράσεις στο Δημοκρατικό Συναγερμό, αφού, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος μέσα από τη διαδικασία ή πρόκειται για μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα.