Συζήτησαν το Κυπριακό Μπλίνκεν και Φιντάν

Συζήτησαν το Κυπριακό Μπλίνκεν και Φιντάν

Κυπριακό, ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξελίξεις στη Γάζα, και F16 ήταν τα θέματα που συζήτησε την Τετάρτη ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν με τον Αμερικανό ομολογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Τουρκικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μίλησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έπειτα από αίτημα της αμερικανικής πλευράς.

Ο κ. Φιντάν, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, δήλωσε ότι η διαδικασία για την ένταξη της Σουηδίας συνεχίζεται με την ευθύνη της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Κατά τη συνομιλία, συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, οι πωλήσεις F-16 και το Κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Προεδρικές 2028: Το μεγάλο παζλ άρχισε να στήνεται - Σε τροχιά σύγκρουσης το πολιτικό σκηνικό

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει προεδρικών εκλογών και οι πρώτες κινήσεις, έχουν ήδη αρχίσει. Πρόσωπα και κόμματα μετρούν δυνάμεις, αφήνουν ανοιχτά ενδεχόμενα, αναζητούν συμμάχους και προετοιμάζονται για μια αναμέτρηση που, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι απλή υπόθεση.

BEST OF TOTHEMAONLINE