ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκκρεμούν θέματα ασφάλειας για ανθρωπιστικό διάδρομο - Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως στην ΚΔ

Εκκρεμούν θέματα ασφάλειας για ανθρωπιστικό διάδρομο - Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως στην ΚΔ

Το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως κατ’ αρχήν  στην Κυπριακή Δημοκρατία για τη λειτουργία του διαδρόμου για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα αλλά υπάρχουν θέματα ασφάλειας και άλλα πρακτικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.

Σημείωσαν, περαιτέρω, πως όπως δημοσιεύτηκε και στον ισραηλινό Τύπο, το Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως, κατ’ αρχήν, για τη λειτουργία του ανθρωπιστικού διαδρόμου, αλλά το ζήτημα είναι πολύπλοκο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ολοκληρώσει από πλευράς της τα ζητήματα που έπρεπε να διεκπεραιώσει, ανέφεραν, αλλά τίθεται θέμα ασφάλειας των πλοίων και των πληρωμάτων που θα προσεγγίζουν τη Γάζα από θαλάσσης αλλά και το ποιος θα παραλαμβάνει τη βοήθεια. Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί ότι η βοήθεια θα φτάνει στους αμάχους, είπαν οι ίδιες πηγές στο ΚΥΠΕ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται και εμπλοκή της διεθνούς κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, για το θέμα της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία διαδρόμου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου προς τη Γάζα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ελί Κοέν, δήλωσε ότι, στόχος είναι να συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες το συντομότερο δυνατό, για να δημιουργηθεί μια ταχεία διαδικασία για την ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στη Γάζα μέσω αυτού του διαδρόμου.

Ανέφερε, ακόμη ότι η Κύπρος και το Ισραήλ, μαζί με άλλους εταίρους στην περιοχή, προωθούν την πρωτοβουλία για έναν ασφαλή θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα «με οργανωμένο και καλά επιθεωρημένο τρόπο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «χάρτης» της φτώχειας στην Κύπρο - Πόσα άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο

Παραλίες: Ξεκίνησε ο «πόλεμος» της πετσέτας - Χρεώνουν κρεβατάκια μέχρι και… 10 ευρώ λόγω νερού και αναψυκτικού

Ξενοδοχεία: 9 στις 10 διανυκτερεύσεις από ξένους τουρίστες – Αύξηση 21,4% σε σχέση με το 2023

Ανάλυση: Ο μετεκλογικός σεισμός που φέρει το όνομα Φειδίας - Ο στρουθοκαμηλισμός των κομμάτωνΣοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Σοβαρό το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων για την πυρκαγιά στον Φαρμακά - Χωρίς ενεργά μέτωπα

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά που άρχισε χθες (15/6) στον Φαρμακά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top