Άλλη μια πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕ προς Γάζα έφτασε στην Αίγυπτο

Άλλη μια πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕ προς Γάζα έφτασε στην Αίγυπτο

Άλλη μια πτήση ανθρωπιστικής αερογέφυρας της ΕΕ που μετέφερε βοήθεια για τη Γάζα προσγειώθηκε την Πέμπτη στην Αίγυπτο.

Είναι η 33η τέτοια πτήση από τις 16 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για 38 τόνους βοήθειας από Ελλάδα, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία και την επιτροπή των ΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) και περιλαμβάνει υπνόσακους, κιτ υγιεινής, ιατρικές προμήθειες και άλλα χρειώδη.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.