ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτρεχε... Πρωτοχρονιάτικα η Πυροσβεστική - Οι δράσεις της το τελευταίο 24ωρο

Έτρεχε... Πρωτοχρονιάτικα η Πυροσβεστική - Οι δράσεις της το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 31ης Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και τις 06:00 της 01ης Ιανουαρίου 2024, ανταποκρίθηκε σε 39 κλήσεις για βοήθεια (27 πυρκαγιές, 10 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις).

· Η ώρα 17:55, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγεια, ιδιωτική κατοικία στην Κακοπετριά. Ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου Ευρύχου και Λακατάμιας. Η πυρκαγιά βρισκόταν στην στέγη και στο εσωτερικό της οικίας και τέθηκε υπό έλεγχο στις 20:02. Ο ένοικος της οικίας είχε αντιληφθεί την πυρκαγιά και εξήλθε της οικίας χωρίς να κινδυνεύσει. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, η οικία με το περιεχόμενό της, υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ελαττωματική καπνοδόχο τζακιού.

· Η ώρα 23:29, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τζάκι ιδιωτικής κατοικίας στην Αγία Φύλα στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου με ένα πυροσβεστικό όχημα. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προκάλεσε ελαφρές ζημιές στον χώρο που βρισκόταν το τζάκι και φαίνεται να προκλήθηκε από βίαιη διάρρηξη μεταλλικού μηχανισμού

σωληνώσεων θέρμανσης νερού εντός της εστίας του τζακιού. Δύο πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στον χώρο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και ιδιωτικό όχημα στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

· Η ώρα 00:38, λήφθηκε κλήση για τροχαίο δυστύχημα μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων στην περιοχή Πολεμιδιών στην επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Δυο από τα άτομα που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα χρειάστηκε να αποπαγιδευτούν με χρήση διασωστικής εξάρτυσης, καθότι ήτο παγιδευμένα στα συντρίμμια των οχημάτων και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Τ.Α.Ε.Π. του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

· Η ώρα 01:19, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στον πρώτο όροφο διώροφης πολυκατοικίας στα Λατσιά στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή και Λακατάμιας και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:02. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το δωμάτιο, καθώς και το περιεχόμενό του, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρο το διαμέρισμα. Την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, ο ένοικος του διαμερίσματος απουσίαζε και έγινε εκκένωση όλων των διαμερισμάτων του κτηρίου από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας. Μετά από έρευνα του κτηρίου για τυχόν παγιδευμένα άτομα, η οποία διενεργήθηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διασώθηκε ένα σκυλάκι, το οποίο βρισκόταν σε ένα από τα διαμερίσματα του κτηρίου. Θα ακολουθήσει διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

· Η ώρα 01:19 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε υπόγειο ιδιωτικής κατοικίας στο Παραλίμνι. Ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Παραλιμνίου Λοχία Αδάμου Αδάμου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 02:15. Η πυρκαγιά βρισκόταν σε ειδικά

διαμορφωμένο χώρο υπνοδωματίου στο υπόγειο της οικίας, το περιεχόμενο του οποίου υπέστη ζημιές. Ζημιές από τον καπνό υπέστη και η βαφή του υπόλοιπου χώρου του υπογείου, καθώς και το περιεχόμενό του. Επιπρόσθετα, σκυλάκι το οποίο βρισκόταν εντός του δωματίου, έχασε τη ζωή του λόγω εισπνοής καπνού. Η ένοικος του δωματίου απουσίαζε από αυτό κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

· Η ώρα 02:15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε κουζίνα οικίας στη Λακατάμια, στην επαρχία Λευκωσίας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά είχε κατασβεστεί πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε τελική κατάσβεση, εξαερισμός και επιθεώρηση. Από την πυρκαγιά ζημιές υπέστη εξοπλισμός στην κουζίνα της οικίας και από τον καπνό επηρεάστηκε ο χώρος της κουζίνας. Επιπρόσθετα, ένα σκυλάκι το οποίο βρισκόταν στον χώρο, έχασε τη ζωή του λόγω εισπνοής καπνού. Η πυρκαγιά οφειλόταν στο ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε μαγειρική εστία.

· Η ώρα 05:55 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, παρά την έξοδο Αλάμπρας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως Λοχία Σπύρου Τταντή με ομάδα και όχημα διάσωσης. Όχημα το οποίο παρέκκλινε της πορείας του, ανατράπηκε στο οδόστρωμα και δύο άτομα τα οποία επέβαιναν, αποπαγιδεύτηκαν πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

· Επιπρόσθετα, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Παραλιμνίου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου, κατά τις πρωινές ώρες (00:17, 00:21 και 03:40) ανταποκρίθηκαν σε τρεις κλήσεις για πυρκαγιές, σε δύο δίκυκλα σε ανοιχτό χώρο στην πλατεία της κοινότητας Βρυσούλλες, σε δίκυκλο και σωρό από ελαστικά στη μέση οδοστρώματος στο Φρέναρος και σε σωρό από λάστιχα άρδευσης στη μέση οδοστρώματος στην κοινότητα Αυγόρου, αντίστοιχα. Τα Πυροσβεστικά οχήματα συνοδεύονταν από μέλη της Αστυνομίας, καθότι οι πυρκαγιές οφείλονταν σε εμπρησμό από άγνωστα, πιθανόν νεαρά άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των υποψήφιων έφεδρων αξιωματικών της 2024 ΕΣΣΟ

Ενώπιον κακουργιοδικείου οδηγείται ο Ζαννέττου – Υπέγραψε εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ

Καύσιμα: Συνεχίζονται οι μειώσεις – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

Πιάνει δουλειά η Ελεγκτική για δαπάνες υποψηφίων - Το πρόστιμο και οι «τρύπες» στη νομοθεσία

Πυρκαγιά στην Πάφο: Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική - Οι πληροφορίες που αξιολογούν για τα αίτιαΓεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Γεν.Εισαγγελέας: «Στο παρελθόν είχα οδηγίες από ΠτΔ για διαδικασία παύσης Γεν.Ελεγκτη και δεν το έκανα»

Είχε οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρελθόν να ξεκινήσει διαδικασία παύσης του Γενικού Ελεγκτή και δεν το έκανε, είπε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, την Πέμπτη κατά την δεύτερη μέρα αντεξέτασής του ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με το αίτημά του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top