Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ, που καθυστερεί λόγω διαδικαστικού ζητήματος, που αφορά την πρόσληψή της επίσημα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ προς το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η εκπρόσωπος Dionne Hutchinson δήλωσε ότι η απεσταλμένη θα ανακοινωθεί επίσημα μόλις δοθεί το “πράσινο φως”.

Συγκεκριμένα, η κ. Hutchinson σημείωσε πως δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σήμερα, Τρίτη.

“Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μόλις έχουμε το πράσινο φως θα το ανακοινώσουμε”, είπε.

Σύμφωνα με πηγές από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να γίνει και επίσημα η πρόσληψη της νέας απεσταλμένης και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Αφθώδης πυρετός: Διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό - Θα ενημερωθεί ο ΠτΔ - Τι θα συζητηθεί

Η επιδημιολογική εικόνα για τον αφθώδη πυρετό, η εφαρμογή των μέτρων και τα ζητήματα που θέτουν οι κτηνοτροφικές και αγροτικές οργανώσεις θα απασχολήσουν δύο διαδοχικές συσκέψεις την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.