Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ, που καθυστερεί λόγω διαδικαστικού ζητήματος, που αφορά την πρόσληψή της επίσημα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ προς το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η εκπρόσωπος Dionne Hutchinson δήλωσε ότι η απεσταλμένη θα ανακοινωθεί επίσημα μόλις δοθεί το “πράσινο φως”.

Συγκεκριμένα, η κ. Hutchinson σημείωσε πως δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σήμερα, Τρίτη.

“Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μόλις έχουμε το πράσινο φως θα το ανακοινώσουμε”, είπε.

Σύμφωνα με πηγές από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να γίνει και επίσημα η πρόσληψη της νέας απεσταλμένης και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE