Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Κυπριακό: Αναμένεται «πράσινο φως» για ανακοίνωση απεσταλμένης, λένε τα ΗΕ

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ο διορισμός της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, Μαρία Άνχελα Χολγκίν Κουεγιάρ, που καθυστερεί λόγω διαδικαστικού ζητήματος, που αφορά την πρόσληψή της επίσημα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ προς το γραφείο του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η εκπρόσωπος Dionne Hutchinson δήλωσε ότι η απεσταλμένη θα ανακοινωθεί επίσημα μόλις δοθεί το “πράσινο φως”.

Συγκεκριμένα, η κ. Hutchinson σημείωσε πως δεν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση σήμερα, Τρίτη.

“Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μόλις έχουμε το πράσινο φως θα το ανακοινώσουμε”, είπε.

Σύμφωνα με πηγές από τα Ηνωμένα Έθνη, αναμένεται να γίνει και επίσημα η πρόσληψη της νέας απεσταλμένης και αυτός είναι ο λόγος που καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση του ονόματος της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα κίνηση Γκουτέρες για το Κυπριακό - «Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο»

Νέα κίνηση Γκουτέρες για το Κυπριακό - «Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο»

Ο Γενικός Γραμματέας των ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έχει στο μυαλό του συγκεκριμένες κινήσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα, ανέφερε, την Τρίτη, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, σε συζήτηση στο πλαίσιο του Cyprus Forum, στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE